SüngerBob'un iki bölümü yayından kaldırıldı

Bölümlerden birinin adı "Karantinadaki Yengeç"

SüngerBob 1999'da yayımlanmaya başlamıştı (Nickelodeon)

SüngerBob KarePantolon'un (SpongeBob SquarePants) yayımlandığı kanal Nickelodeon, çizgi filmin iki bölümünün uygunsuz olması sebebiyle kaldırıldığını açıkladı.

Paramount ve Amazon da söz konusu iki bölümü yayın platformlarından kaldırdı.

Bahsi geçen iki bölümden birinin adı "Karantinadaki Yengeç". 12. sezona ait bölümde bir sağlık müfettişi SüngerBob'un da çalıştığı Yengeç Restoran'a geliyor. Müfettiş restoranda "deniz tarağı gribi" tespit ederken, müşteriler karantinaya alınıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun ardından virüse yakalandığı düşünülen kişi dışlanıyor ve bir dondurucuya atılıyor.

Nickelodeon'un sözcüsü David Bittler, bu bölümün pandemiyle ortaya çıkan hassasiyetler sebebiyle yayımlanmamasına karar verildiğini açıkladı.

Bittler, "Orta Yaş Krizi" adlı diğer bölümün halihazırda 2018'den beri kanalda yayımlanmadığını kaydetti. Zira bu bölümdeki bazı ögelerin çocuklara uygun olmadığının belirlendiğini bildirdi. "Orta Yaş Krizi"nde SüngerBob, Patrick ve Mr. Krabs, bir kadının evine girip iç çamaşırlarını çalıyor.

ABD'de daha önce de bazı yapımların geçmiş tarihli bölümlerien müdahaleler yapılmıştı. Örneğin NBCUniversal, Amerikan güreşinin eski bölümlerindeki ırkçı kısımların kaldırıldığını açıklamıştı.

2 Mart'ta yapılan açıklamadaysa ABD'li çocuk kitapları yazarı Dr. Seuss'un 6 kitabının ırkçı görseller sebebiyle artık yayımlanmayacağı duyurulmuştu. Dr. Seuss'un kitaplarının haklarına sahip Dr. Seuss Enterprises yaptığı duyuruda "Bu kitaplar bireyleri incitici ve yanlış şekillerde tasvir ediyor" ifadesini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe, New York Times, CNN International

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU