Huawei’in patronu: ABD bizim gücümüzü hafife alıyor

Çinli teknoloji devi Huawei'in kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei, ABD'nin firmasını kara listeye alması ile ilgili Çin basınına konuştu

Teknoloji devi Huawei'in patronu Zhengfei Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile birlikte Londra'daki bir teknolji zirvesinde, 21 Ekim 2015 / Fotoğraf: Reuters

Çin'in Global Times gazetesine değerlendirmelerde bulunan Ren Zhengfei ABD'nin firmasının gücünü hafife aldığını söyledi.

“Huawei’in 5G’si kesinlikle etkilenmeyecek. 5G teknolojisi açısından bakıldığında diğerleri Huawei’e iki ya da üç yıl içinde yetişmeyi başaramayacak. Kendimizi ve ailelerimizi, dünyanın tepsinde olma idealimiz için feda ettik. Bu ideale ulaşmak, eninde sonunda ABD ile çekişme yaratır” 

Geçen hafta ABD Başkanı Donald Trump, ulusal güvenlik riski oluşturduğu düşünülen yabancı telekomünikasyon şirketlerinin Amerikalı firmaların teknolojilerini kullanmasını yasaklamıştı.

ABD Ticaret Bakanlığı ise Huawei'e uygulanan ticari kısıtlamaların bazılarını 90 gün için askıya aldığını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Huawei'in kurucusu erteleme kararını için "ABD’nin 90 günlük geçici izninin bizim üzerimizde fazla etkisi olmaz. Biz hazırız" yorumu yaptı.

Zhengfei, Huawei cihazlarında kullanılan mikroçiplerin yarısının ABD’den alındığını diğer yarısının ise Çinli bir firmaca üretildiğini belirtti.

ABD çiplerinin aynısını yapabileceklerini söyleyen Zhengfei bunun artık ABD çiplerini almayacakları anlamına gelmeyeceğini ifade etti.

Washington yönetimi Çinli teknoloji devini ABD'den teknoloji çalmak ve casuslukla itham ediyor, Huawei ise bu suçlamaları reddediyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU