Huawei'den "Google krizi" sonrası ilk açıklama

Google'ın Huawei ile işbirliği anlaşmasını askıya almasından sonra Çinli teknoloji devi, akıllı telefon ve tablet ürünleri için kullanıcılarına güvenlik güncellemelerini sürdüreceğini duyurdu

Fotoğraf: Reuters

ABD Ticaret Bakanlığı'nın Çinli teknoloji devi Huawei'yi "ulusal güvenliğine aykırı faaliyetlerde bulunan şirketler" listesine almasının ardından gelen Google kararına Huawei'den yanıt geldi. 

Huawei'in Google yazılımı Android'in dünyadaki gelişimine önemli katkı sağladığının vurgulandığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

"HUAWEI, Android'in dünyadaki gelişimine ve büyümesine önemli katkılarda bulunmuştur. Android’in en önemli küresel iş ortaklarından biri olarak hem kullanıcılara hem de sektöre fayda sağlayan bir ekosistem geliştirmek için açık kaynaklı platformlarıyla yakın bir şekilde çalışmaktadır.

HUAWEI, tüm dünyada bugüne kadar satılan ve halihazırda stokta bulunan tüm HUAWEI ve Honor akıllı telefon ve tablet ürünleri için kullanıcılarına güvenlik güncellemeleri ve satış sonrası hizmetler sunmaya devam edecektir.

Dünya çapında tüm kullanıcılara en iyi deneyimi sunmak amacıyla güvenli ve sürdürülebilir bir ekosistem kurmaya devam edeceğiz."

Google, dünyanın en büyük telekomünikasyon ürünleri ve hizmet sağlayıcısı ve ikinci akıllı telefon üreticisi Huawei ile donanım ve yazılım alışverişi gerektiren işlerini askıya aldı.

Huawei’nin bundan sonra çıkaracağı yeni telefon modellerinde kullanıcıların, YouTube ve Gmail gibi Google uygulamalarına erişimi olamayacak.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU