Fatih Erbakan: Hükümet dış borcunu ödemek için 1 sene içinde 300 milyar dolar bulmak zorunda

Ülkenin ekonomik göstergelerinin iyi olmadığını söyleyen Erbakan, bu nedenle 2022'de erken seçime gidileceğini öne sürdü

Fotoğraf: AA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Malatya’da partisinin il başkanları toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hükümetin ekonomik göstergelerden dolayı seçime gitmesinin kaçınılmaz gördüğünü ve bir sene içinde erken seçimin kuvvetle muhtemel olduğunu söyleyen Erbakan, bugün itibariyle erken seçim startını verdiklerini belirtti.

Erbakan şöyle devam etti:

Bu ülkede gençliğin yüzde 60’ı umudunu kesmiş, imkanım olsa yurt dışına giderim diyor. En büyük beka meselesi bu.  İş bulanın da açlık sınırının altındaki asgari ücret ile geçinmek zorunda kalıyor. Esnafımızın çiftçimizin hali zaten ortada.  Bizler Yeniden Refah Partisi olarak bu aziz milletin bu şartları hak etmediğini düşünüyoruz. İşte bu yüzden Milli Görüş’ün 2. Kırk yılında yaşanabilir Türkiye için yeniden adil bir Türkiye için yola çıktık. 

"Hükümet 1 senede 300 milyar dolar bulmak zorunda"

"Ekonomik göstergelerimiz gerçekten hiç iç açıcı değil" diyen Erbakan, "12 aydan kısa sürede dış borç 190.3 milyar dolar ödenmesi gerekiyor. Avrupa’ya ihracatın pandemiden dolayı durduğu bir dönemde dolar nereden bulunacak.  Zaten her yıl 37 milyar dolarlık cari açığımız var. Acı gerçeklerin acı tablosu. Türkiye’de deniz bitti. İktidar sıkıştı. 1 sene içinde iktidar 300 milyar dolar bulmak zorunda" ifadelerini kullandı.

"2022’de erken seçim var"

Parti olarak erken seçim ihtimaline karşı teşkilatlarda seferberlik başlattıklarını belirten Erbakan şöyle devam etti:  

Ekonomi sıkışmışlık  ve bir çok kimsenin bahsettiği Tayyip Bey beyin yeniden aday olabilmesi açısından 2022’de erken seçim olması yüksek ihtimal. Biz her Pazar günü seçim olacakmış gibi hazır olacağız. Bu aziz milletimizin kurtuluşunun yolu yeniden Milli Görüş ve Yeniden Refah Partisi olduğu gerçeğini milletimize anlatıp,  1994 ruhunu ve şahlanışı yeniden başlattık. Yeniden Refah partisi baharı başlatan çiçek olacaktır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU