AK Partli Hamza Dağ'dan "Kürşat Ayvatoğlu" açıklaması: Helallik istiyorum

Dağ, "Buradaki esas mesele zenginleşmenin kaynağı, bir seneki süre zarfında bir şey olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu

Dağ: Son dönemde 4-5 arkadaşta Kovid vakası oldu. O dönem dışında yanımızda bulunmadı

AK Parti Genel Merkezi görevlisi Kürşat Ayvatoğlu'nun lüks araçta uyuşturucu kullanırken görüntülenmesinin ardından başlayan tartışma devam ediyor.

Ayvatoğlu'nun görüntüleri sosyal medyaya yansıdığında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın danışmanı olduğu ileri sürülmüş, iddiayı yalanlayan Dağ ise Ayvatoğlu'nun danışmanı veya özel kalem müdürü olmadığını belirtmişti.

Dağ, CNN Türk'te katıldığı programda Kürşat Ayvatoğlu ile ilgili açıklamalara bulundu.

Ayvatoğlu'nun yakın çalışma ekibinde olmadığını kaydeden Dağ, olaydan haberar olur olmaz işine son verdiklerini hatırlattı.

"Yargının önü açık"

Dağ şunları kaydetti:

Bize oy veren insanların bunları AK Parti’ye yakıştıramadığı için üzüldüğünü görüyorum ve onlardan helallik istiyorum. Buradaki esas mesele zenginleşmenin kaynağı, bir seneki süre zarfında bir şey olduğunu düşünmüyorum. Yargının bu konuda eli açık. Elinde delil, belge olanlar, iddiasını ortaya koyanlar, ticaret yaparak değil de nüfuz ticareti yaparak, belediye, kamu hizmetleri noktasında çalışma yaparak durum varsa yargının önü açık.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dağ, AK Parti Genel Merkezi'nde memur olarak görev yapanlarla, "çok sıkı çalışma içinde olmadıklarını" belirterek, "Son dönemde 4-5 arkadaşta Kovid vakası oldu. O dönem dışında yanımızda bulunmadı" dedi.

Operasyon iddiası

Dağ, Ayvatoğlu olayının kendisine yönelik bir operasyon olduğu iddialarına da "Ben şahsıma yönelik bir operasyon olduğu konusunda bir bilgiye sahip değilim. İfadeye göre arkadaşları şantaj yapmış. Bizlerle güçlü görünmek için fotoğraf çektirmiş olabilir" diye yanıt verdi.

 

 

 

 

Independent Türkçe, CNN Türk

DAHA FAZLA HABER OKU