Tekirdağ'da Atatürk büstüne saldırı, siyasilerden tepki

TBMM Başkanı Şentop, Vali ve savcılığın olayı yakından takip ettiğini bildirdi

Fotoğraf: Twitter

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde bazı okullarda Atatürk büstlerine saldırılar düzenlendi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından saldırıyı kınadı.

Şentop, "Tekirdağ'ımızın Marmaraereğlisi ilçesinde, bazı okullarımızda Atatürk büstlerine yapılan provokatif, alçakça saldırıları kınıyorum. Valimiz ve savcılığımız olayı yakından takip etmektedir. Olayın fail ya da faillerinin tespiti için gerekli çalışmalar süratle sürdürülmektedir" ifadesini kullandı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise saldırıyı lanetlediğini ifade ederek, “Saray'ın vesayeti altındaki yargı tarafından okullardan Andımızın, devlet nişanlarından Atatürk'ün kaldırılması bu müessif saldırıları cesaretlendiriyor. Saldırganların derhal yakalanmasını bekliyoruz” paylaşımını yaptı.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise “Atatürk‘ü ve kurduğu cumhuriyeti hazmedemeyenler ve onlardan cesaret alan meczuplar bilsinler ki bu halkın yüreğinden Atatürk sevgisini ve ona duyulan minneti asla silemezsiniz!” diye yazdı.

AK Parti Milletvekili Mustafa Yel ise, “Provokatif amaçlı yapılan, alçakça saldırıları nefretle kınıyorum” diyerek, “Olayın fail ya da faillerinin tespiti için gerekli çalışmalar süratle sürdürülmektedir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan valilikten yapılan açıklamada, jandarma tarafından olayın fail ya da faillerinin tespiti için araştırmaya başlanıldığı kaydedildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU