TBMM'den sonra eylemini HDP Genel Merkezi'nde sürdürüyor… Gergerlioğlu: AK Parti ve ülkücüler dahil toplumun birçok kesiminden destek var

Vekilliği düşürülen HDP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun eylemi 11. günde. Gergerlioğlu, "Bu eylemi cezaevine girmemek için değil, yapılan hukuksuzluğa başkaldırmak için yapıyorum" dedi

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun "Adalet Nöbeti" 11. günde / Fotoğraf: Independent Türkçe

28 Şubat dönemindeki hak ve hukuksuzların karşısında durdu. 

Başörtüsü yasakları nedeniyle üniversitelere alınmayan kız öğrencileri savundu ve yanlarında yer aldı

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Başkanlığı döneminde ise haksızlığa uğrayanları destekledi. 

Derken hekimlik yaptığı sırada çıkartılan Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile ihraç edildi. 

Ancak hiç pes etmedi. Dindar olmasına rağmen Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) milletvekili seçildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) girdikten sonra, hiç ayrım yapmadan herkesin hakkını, hukukunu savundu. 

Haksızlığa uğrayan kişilerin durumunu TBMM'nin gündemine taşıdı. 

Cezaevlerindeki yapılan "çıplak aramayı" dillendirince hedef oldu. 

Daha önce bir internet sitesinin attığı tweeti retweetlediği için almış olduğu cezanın kesinleşmesi üzerine milletvekilliği düşürüldü. 

Meclisteki eylemi sabah namazı için "abdest" aldığı sıra son buldu. 

Fakat o cezaevine gireceğini bile bile bu kez de HDP Genel Merkezi'ndeki eylemler ile sesini kitlelere ulaştırmaya çalışıyor. 

"Adalet Nöbeti"nin 11. gününde olan eski HDP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Independent Türkçe'ye konuştu.

 

Meclisteki eylemi sabah namazı için “abdest” aldığı sıra son buld
Meclisteki eylemi sabah namazı için “abdest” aldığı sıra son buldu / Fotoğraf: Twitter

 

"Böyle bir usulsüzlük yapacaklarını sanmıyorum"

Sürdürdüğü "Adalet Nöbeti" direnişinin güçlenerek ve büyüyerek devam ettiğini belirten Gergerlioğlu, yaptığının bir vicdan buluşması nöbeti olduğunu söyledi.

Kendisini TBMM'de atanların halkın gönlünden atamayacaklarını kaydeden Gergerlioğlu, "Moralimiz gayet iyi ve motive durumdayız" dedi.

Teslim olmak için savcılık tarafından yapılan tebligatın perşembe günü dolduğu bilgisini paylaşan Gergerlioğlu, "Süre bitene kadar direnişimi genel merkezde, sonra evde sürdüreceğim. Beni alacaklarsa evimden alsınlar. Ankara'dayım ve bir yere gitmiyorum. Bu süre zarfında mesajlarımı kamuoyuna sunmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Toplumun tüm kesimlerinin zulme karşı mazlumdan yana tavır almaya çağıran Gergerlioğlu, "Zulme maruz kalmak sadece mazlum sorunu değil, tüm toplumun sorunudur. Mazlumlarla dayanışmaya zulme uğramamış olanlarda destek vermeli. Sürdürülen mücadele kolektif insan hakları çalışmasına dönmezse bir yere varmaz. Örneğin Kürt meselesini Türkler de sahiplenmeli" değerlendirmesinde bulundu.

Tanınan süre bitimine kadar bir polis müdahalesiyle karşılaşmayı düşünmediğini aktaran Gergerlioğlu, böyle bir usulsüzlük yapacaklarını düşünmediğini belirtti.

Gergerlioğlu, "Bana resmi bir süre tanındı ancak ben teslim olmamayı seçtim. Artık yakalama kararı çıkarır ve gelip beni alırlar. Bir yere kaçmıyorum. Gidip kendi elimizle teslim olmak bir tavrımız olamaz, mümkün de değil. Son ana kadar direnişimi sürdüreceğim" dedi.

 

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun "Adalet Nöbeti" 11. günde
Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun "Adalet Nöbeti" 11. günde / Fotoğraf: Twitter

 

"'Ülkücüyüm ama size yapılan yanlıştır' diyenler var"

İktidarın açlık tehditlerine karşı toplumun tüm kesimlerine "Adalet Nöbeti"ne daha çok destek verme ve sürdürme çağrısında bulunan Gergerlioğlu, devamında şunları söyledi:

İktidar herkesi açlıkla tehdit ediyor. Memura, milletvekiline daha doğrusu toplumun tüm kesimlerine ‘konuşma, tutuklarım, maaşından olursun' gibi tehditlerle korku saçmaya çalışıyor. Buna karşılık çok etkili bir ses yükselmiyor ve ses çıkmadığı için de zulüm devam ediyor. Toplumun birçok kesiminin destek verdiği direnişimiz sürüyor. AK Partili ve ülkücüler de arayıp destek veriyor. ‘Ülkücüyüm ama size yapılan yanlıştır, haksızlığa maruz kaldınız' diyen var. Sadece kendi tabanımızdan değil halkın her kesiminden güçlü bir destek alıyoruz. Bizde bunu önemsiyor ve büyütmeye çalışıyoruz.

"Adalet Nöbeti" eylemini cezaevine girmemek için yapmadığını ifade eden Gergerlioğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

Bu eylem haksızlık ve hukuksuzluğa karşı pasif bir başkaldırıştır. Cezaevine gireceğim netleşti ancak sonuna kadar bu adaletsizliği dünyaya duyurmaya çalışacağım. Benden sonra da toplumun bunu sahiplenmesini, bayrağı yerde bırakmamasını isterim. Fark gözetmeksizin tüm insan hakları konusuna sıkı sıkıya sarılmalıyız. Mesela ben sadece bir kesimin hakkını savunsaydım bana bunu yapmazlardı. Herkesin hak ve hukukunu savunduğum için rahatsız oldular. Başarının anahtarı taraf olmak değildir, başarı kim olursa olsun zalime karşı mazlumdan yana durmaktır. Bunu yaptığınız takdirde muktedirler size çok kızıyor ve susturmaya çalışıyor. Ben bunun için susturulmak istendim.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU