"Haftalardır kanalizasyondan çıkamadım" diyen çıplak kadın kurtarıldı

Kadın, polise verdiği ifadesinde üç hafta boyunca kanalizasyonda yaşamak zorunda kaldığını anlattı

Yetkililer, kanalizasyonun derinliğinin yaklaşık 13 kilometre olduğunu belirtti (Delray Beach İtfaiyesi)

ABD'nin Florida eyaletinde kanalizasyonda mahsur kalan bir kadın kurtarıldı.

Delray Beach bölgesinde salı günü yoldan aracıyla geçen bir kadın, etraftan bir çığlık duyması üzerine aracını kenara çekti.

Seslerin yolun kenarındaki kanalizasyon boşluğundan geldiğini fark eden sürücü, mazgallardan aşağı bakınca yardım isteyen çıplak bir kadın gördü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun üzerine hızlıca polisi arayan sürücü, durumu anlattığında polis ilk başta şaşırarak "Pardon, nasıl yani, biri kanalizasyonda sıkışıp kaldı mı?" diye sordu.

Sürücünün durumu teyit etmesiyle polis ve itfaiye ekipleri olay yerine geldi. Sürücü, kurtarma ekipleri yoldayken kadını yalnız bırakmadı ve onunla konuşmaya devam etti.

Ekipler kanalizasyon girişini açarak aşağı merdiven ve halatla inip kadını yukarı çıkarmayı başardı. Bu sırada kurtarma çalışmasını izleyen birçok kişi de çıplak haldeki kadının vücudunun görünmemesi için kendisine havlu ve örtü verdi.

Kimliği açıklanmayan kadının 43 yaşında olduğu, psikolojik sorunlarla mücadele ettiği ve madde bağımlılığından mustarip olduğu belirtildi.

Polisin açıklamasına göre kadının erkek arkadaşı Palm Beach County polisine üç hafta önce kayıp ihbarında bulunmuştu. İhbar raporunda erkek arkadaşı işten geldikten sonra kadını evde bulamadığını, cep telefonu ve cüzdanının evde kaldığını ve bir daha kendisinden haber alamadığını belirtmişti.

Delray Beach İtfaiyesi sözcüsü Dani Moschella, kadının en son sarı tişört ve gri şortla görüldüğünü fakat kanalizasyondayken çıplak halde, dizleri zedelenmiş ve vücudunda hafif yaralarla bulunduğunu açıkladı.

Kurtarılan kadınsa yetkililere kanalizasyonda nasıl mahsur kaldığını anlattı.

Polise verdiği ifadede kadın, 3 Mart'ta erkek arkadaşının evindeki bir kanalda yüzerken bir tünele giden bir kapı gördüğünü söyledi. Tünelin nereye gittiğini merak ettiğini belirten kadın, içeri girerek yolu takip etmeye başladığını ve yolun birçok tünele bağlandığını anlattı. Bir noktadan sonra geri dönmeye çalışırken tünellerde kaybolduğunu belirten kadın, haftalarca kanalizasyon sisteminin içinde dolaştığını söyledi. En sonunda yukarıdan ışık gelen ve insanların geçtiğini fark ettiği bir nokta bulduğunu ve orada oturup yardım istemek için bağırmaya başladığını anlattı.

Polisse kadının anlattıklarının doğruluğunu tespit etmeye çalışıyor. Kurtarma ekiplerinin raporuna göre kadın, tünele girdiğini söylediği noktadan yaklaşık 5 kilometre uzakta bulundu.

Öte yandan hastaneye kaldırılan kadını tedavi eden sağlık yetkilileriyse kendisinin en fazla iki ila üç gündür kanalizasyonda olabileceğini belirtti.


Independent Türkçe, Guardian, Washington Post

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU