Babacan'dan Şentop'un açıklamalarına tepki: Anayasa ihlali için Cumhurbaşkanı’na destek vermek Meclis Başkanı’na yakışır mı?

Şentop'un, kararname ile İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine yönelik sözlerini eleştiren Babacan, "Gazi Meclisimizin başındaki kişi bırakın Meclis’in haysiyetini korumayı, Cumhurbaşkanı’na Meclis’i çiğnemesi için cesaret veriyor" dedi

Fotoğraf: AA

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Adana’da partisinin Seyhan ilçe kongresinde açıklamalarda bulundu.

Hükümetin ekonomi politikalarına yönelik eleştirilerde bulunan Babacan şunları kaydetti:

Sayın Erdoğan’a çok basit bir tavsiyede bulunacağım. Kurun, faizlerin düşmesini istiyor mu? Ekonomik sistemin nefes almasını istiyor mu? O zaman iki üç dakikalık bir basın toplantısı yapsın, "Alanım ekonomi diyordum ama yanlış bir tezi dayattım" diye hatasını kabul etsin. Kongrede arkaya yazmışlar ya 'güven ve istikrar'. Onun yerine şunu öneriyorum: ‘Özür diliyoruz’. İki kelime ya. İnanın ülke rahatlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Anayasayı ihlal etmesi için Cumhurbaşkanı’na destek vermek bir Meclis Başkanı’na yakışır mı?”

İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle çıkılmasının hukuki olmadığını dile getiren Babacan, söz konusu kararın TBMM tarafından alınacağını vurguladı.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un konuya ilişkin açıklamalarını da eleştiren Babacan şunları kaydetti:

Meclis ne zaman kendi tartışıp onayladığı sözleşmelerin fesih yetkisini tek bir kişiye devretti? Bu olsa dahi Meclis’te konuşulup tartışılması lazım. Gazi Meclisimizin başındaki kişi bırakın Meclis’in haysiyetini korumayı, Cumhurbaşkanı’na Meclis’i çiğnemesi için cesaret veriyor. ‘Anayasayı az çiğnedin, biraz daha çiğne’ diye akıl veriyor. Meclis başkanını Cumhurbaşkanı işaret ederse, o da kendisini halka değil Cumhurbaşkanı’na karşı sorumlu tutar. Endişe ediyoruz. Acaba hedefte yine tek bir imzayla Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ni feshetmek mi var? İnsan hakları denince elleri ayaklarına dolaşıyor.

Sayın Meclis Başkanı’na soruyorum. Yanıtını verin siz de kurtulun, biz de çenemizi boşuna yormayalım. Milletin kafasındaki karışıklığı da giderelim. Cumhurbaşkanı isterse neyi yapamaz? Cumhurbaşkanı daha ne yaparsa ‘Ya bu kadar da olmaz artık’ diyeceksiniz? Devlet protokolünün tepesindeki iki isimden birisisiniz. 0001 nolu plakaya biniyorsunuz. Anayasayı ihlal etmesi için Cumhurbaşkanı’na destek vermek bir Meclis Başkanı’na yakışır mı?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU