MHP’den Gergerlioğlu açıklaması: Genel başkanımızın çağrısı karşılık buldu

“Artık yeni koğuşunda ranzaya değil yere serer yatağını...”

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Meclis’te gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Yönter, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Gergeroğlu, senin neren doğru ki soyadın bile doğru olsun ya da doğru yazılsın...Bizim için her şeyin yanlış...İstersen gerenoğlu olsun yeni soyadın...Senin gibi ucube bir bölücü Liderimize laf edemez...Varlığı yanlış olanın soyadı zaten yanlıştır gergeroğlu... Ö.Faruk Gergeroğlu’nun yeni adresi artık cezaevi...Sayın Genel Başkanımızın çağrısı karşılık buldu, Gergeroğlu Gazi Meclis’ten yatağıyla birlikte atıldı...Artık yeni koğuşunda ranzaya değil yere serer yatağını...

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bahçeli ne demişti?

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesini "adalet ve hukukun harfiyen uygulanması" olarak nitelendiren MHP lideri, Gergerlioğlu'nun Meclis'te başlattığı eyleme de tepki göstererek, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u "göreve" çağırmıştı.

Bahçeli dünkü açıklamasında, "Yer yatağı derhal kaldırılmalı, milletvekilliği düşürülen kirli şahıs Gazi Meclis’ten behemehâl çıkarılmalıdır. Taviz, teslimiyeti getirir. Teslimiyet ise boyun eğmedir. Buna da hiç kimsenin hakkı yoktur. Şayet TBMM Başkanı’nın yetkisi bu konuda sınırlıysa, süratle hazırlanacak bir maddelik kanun teklifinin Genel Kurul’da kabulüyle birlikte Gergeroğlu’nun yer yatağı ile beraber Meclis’in kapısının önüne koyulması mümkündür ve konu acildir" ifadesini kullanmıştı.

Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurulu'nda 17 Mart Çarşamba günü gerçekleşen birleşimde, hakkında mahkemece verilen kesinleşmiş cezaya ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin okunmasının ve milletvekilliğinin düşmesinin ardından ilk olarak HDP milletvekilleriyle birlikte TBMM Genel Kurulunda oturma eylemi başlatmıştı. Burada yaklaşık 3,5 saat bekleyen Gergerlioğlu ve beraberindeki milletvekilleri, daha sonra salondan ayrılarak, partinin Meclis'teki grup odasına geçmişti. Gergerlioğlu, milletvekilliğinin düşmesi nedeniyle protesto amacıyla Meclis'ten ayrılmamıştı. HDP’li isim, sabah saatlerinde Meclis binası içerisinde gözaltına alındı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU