Gergerlioğlu’nun Meclis’ten gözaltına alınmasına CHP'li vekillerden tepki

Gözaltı haberinin ardından CHP'li vekiller tepkilerini sosyal medya hesaplarından dile getirdi

Fotoğraf: Twitter

Milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından TBMM'de nöbete başlayan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu sabah saatlerinde uyuduğu odadan tuvalete gittiği sırada gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında “TBMM koridorlarında terör örgütü lehine slogan atarak, terör örgütü propagandası yapmaktan soruşturma başlatıldığını” açıkladı.

Gergerlioğlu'nun gözaltına alınmasına CHP'li vekiller de sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu paylaşımında "Vekâletini üstlendiğimiz aziz milletimize (ve dünyaya) ne diyeceğiz; bu çarpık ve çirkin tabloyu nasıl izah edeceğiz?" ifadesini kullandı.

Sezgin Tanrıkulu da "Zulmünüze, zalimliğinize lanet olsun..." ifadesini kullandı.

 

İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise "Abdest alırken bir milletvekiline, hem de meclis çatısı altında girişilen bu zorba tutumu kınıyorum" dedi

 

 

CHP Genel Başkan Yardımıcısı Veli Ağbaba da paylaşımında şunları kaydetti:

Bahar bayramına bu görüntülerle uyanmak... Meclis’te adalet nöbetini sürdüren Gergerlioğlu lavaboda abdest alırken, kıyafetlerini giymesine dahi izin verilmeden gözaltına alındı. Türkiye'nin dönüp dolaşıp geldiği yer bu olmamalı. Tam anlamıyla rezalet Yazıklar olsun.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU