Amber Heard'ün söz verip de yapmadığı bağış, işleri Johnny Depp lehine değiştirebilir mi?

Oyuncunun avukatı, Heard'ün "hesaplanmış ve manipülatif yalan söylediğini" ileri sürdü

Depp, eski eşine şiddet uyguladığını iddia eden The Sun gazetesine karşı açtığı davayı kaybetmişti (Reuters)

Johnny Depp'in hukuk ekibi, ünlü oyuncunun eski eşi Amber Heard'ün bağış konusunda yaptığı bir hatanın, ikili arasındaki yasal mücadelenin rengini değiştirebileceğini düşünüyor.

Heard, 2017'de boşanma anlaşmasından 7 milyon dolar (yaklaşık 50,5 milyon TL) kazandığında, bu parayı Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği'ne (ACLU) ve Los Angeles Çocuk Hastanesi'ne bağışlayacağına dair söz vermişti. Ancak Heard'ün bu parayı hayır kurumlarına teslim etmediği ortaya çıktı.

Page Six'in haberine göre Depp'e yakın kaynaklar, bu ifşaatın, ünlü oyuncunun bir dizi yasal mücadelesinde işleri lehine çevirmesini sağlayabileceğini savunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Karayip Korsanları" yıldızı, evlilikleri sırasında Heard'e şiddet uyguladığını iddia eden Birleşik Krallık merkezli The Sun gazetesine dava açmış ancak bu süreç Temmuz 2020'de aleyhine sonuçlanmıştı.

Heard bu davada kilit bir tanıktı ve yargıç, The Sun'ın haberinde Depp aleyhinde dile getirilen iddiaların "büyük ölçüde doğru olduğuna" hükmetmişti.

Ancak Depp'e yakın kaynaklar, Page Six muhabirine verdiği röportajda, "Yargıç, sözde cömertliği nedeniyle onun insanlık için çalışan harika biri olduğunu düşünüyordu… ama (bağışlar konusunda) yalan söylüyordu" dedi.

Oyuncunun avukatı da Depp'in mahkeme hükmüne yasal olarak itiraz edip edemeyeceğine karar vermek için perşembe günü Londra'da yapılan duruşmada, Heard'ün bu parayı bağışlama iddiasını "hesaplanmış ve manipülatif bir yalan" olarak nitelendirdi.

Ancak The Sun'ın avukatları, Heard'ün yalan söylemediğini ve "çoktan bir dizi ödeme yaptığını" ileri sürdü.

Diğer yandan mahkemede, Depp'in o sırada bir arkadaşına, "O asla kimseye bir kuruş bile vermez!!!" yazılı bir mesaj gönderdiği ortaya çıktı.

Depp, Temmuz 2020'de mahkemeden karar çıkmasının hemen ardından yaptığı açıklamada, yasal mücadeleyi bırakmayacağını ve verilen hükmü temyize götüreceğini söylemişti:

Birleşik Krallık'taki mahkemenin gerçeküstü kararı, gerçeği söyleme mücadelemi değiştirmeyecek. İtiraz etmeyi planlıyorum. Aleyhimdeki iddiaların yanlış olduğunu kanıtlamaya kararlıyım. Hayatım ve kariyerim, bu anla tanımlanmayacak.



Independent Türkçe, Page Six, Metro

DAHA FAZLA HABER OKU