Üç saniyede üç kere düşen Biden sosyal medyada alay konusu oldu

ABD Başkanı'na destek çıkanlar da vardı

Biden 18 Mart'ta yaptığı açıklamada Kamala Harris'ten bahsederken Başkan ifadesini kullanmıştı (Reuters)

Gafları ve unutkanlıklarıyla ünlü ABD Başkanı Joe Biden, bir kez daha sosyal medyada alay konusu oldu.

19 Mart'ta Georgia eyaletine gitmeye hazırlanan Biden, Air Force One uçağının merdivenlerinden çıkarken üç kez üst üste düştü.

 

 

78 yaşındaki Biden'ın bu kötü tecrübesi sosyal medyada alay konusu olurken, hazırlanan mimler pek çok kişi tarafından paylaşıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Silah edinme hakkı savunucusu Kyle Kashuv, uçağın ismine gönderme yaparak Biden'ı bir merdiven inme-çıkma cihazına oturttuğu görseli Chair Force One (Sandalye Force One) mesajıyla paylaştı. Başka bir Twiter kullanıcısı, bu görseli hareketli hale getirdi.

 

 

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın golf sahasındaki görüntülerinin Biden'ın düşüşüne uyarlanmış şekliyse mimler arasında en çok paylaşılanlardan biri oldu. Zira eski başkanın oğlu Donald Trump Jr. da Beyaz Saray'ın düşüş konusunda rüzgarı suçlamasına atıfta bulunarak "Rüzgar yüzünden olmadı millet" ifadeleriyle bu videoyu paylaştı.

 

 

Amerikan futboluyla ilgili bir sayfa, Tennessee Titans takımının oyuncusu Derrick Henry'nin ABD Başkanı'na doğru koşarkenki bir fotoğrafını yayımladı.

 

 

Beyaz Saray suçu rüzgara atı

Öte yandan ABD Başkanı'na desteğini sunanlar da vardı. İnsan hakları avukatı Qasim Rashid, Biden döneminde ölümlerin azaldığını ve 100 milyon aşı yapma hedefine ulaşıldığını belirtirken, Demokrat Parti danışmanı Scott Dworkin "Olay Başkan Biden'ın Air Force One'a çıkarken takılması değil; Düştükten sonra ne kadar hızlı ayağa kalktığı" dedi.

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Karine Jean-Pierre ise yaptığı açıklamada "Dışarısı çok rüzgarlıydı. Merdivenlerden çıkarken neredeyse ben de düşüyordum" ifadelerini kullandı. Jean-Pierre, Biden'ın "yüzde 100 iyi olduğunu" kaydetti.

 

Independent Türkçe, New York Post, Daily Mail, Wane

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU