AK Parti'li Ünal: Dünyada büyük bir liderlik krizi var, Türkiye'nin avantajını Erdoğan'ın liderliği artırıyor

AK Parti'nin büyük kongresi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ünal, "Cumhurbaşkanımız yeni bir kadro, yeni bir MKYK oluşturacak" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, partisinin kongre sürecine ve HDP'ye açılan kapatılma davasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TRT Haber'de katıldığı programda konuşan Ünal, HDP'ye açılan kapatılma davasıyla ilgili, "Davanın sonucu ve cevabı siyasetin vereceği bir cevap değil yargının vereceği bir cevap" dedi.
Bu konunun siyasi bir zemine çekilmek istendiğini ileri süren Ünal, şöyle devam etti:

Kamuoyu araştırmalarında yüzde 66 ile yüzde 74 arasında HDP kapatılsın diyen bir oran var. Siyasetin bunu gündeme getirmesi yani kamuoyunun gündeminde olan ve rahatsızlık oluşturan ve Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın bile HDP terör örgütü ile arasına mesafe koymalıdır açıklamasını yaptığı bir ortamda dünyanın hiç bir yerinde buna tölerans gösterilmez. Terör örgütüne dönük sempati imasına bile tahammül yokken burada ortaya çıkan hukuk dışılığı, anayasaya aykırı durum başka birşeydir. HDP kapatılacak mı kapatılmayacak mı? Bunun cevabını siyaset değil yargı verecek. Siyaset toplumda oluşan bu tepkiyi elbette dile getirir. 

"Türkiye'nin rekabet avantajını artıran en temel unsurlardan biri Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği"

Ünal, partisinin 24 Mart'ta gerçekleşecek büyük kongresiyle ilgili Anadolu Ajansı'na (AA) değerlendirmelerde bulundu.

Kongrede, istikrar ve güven ortamını anlatan filmin gösteriminin de yapılacağını aktaran Ünal, "Tabii bu 19 yıllık iktidarın, bu istikrar ve güvenin temel aktörü kim, Recep Tayyip Erdoğan. Bugün bütün dünyada büyük bir liderlik krizi yaşanıyor ve Türkiye'nin rekabet avantajını artıran en temel unsurlardan biri Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği, o yüzden bir de 'lider' filmimiz olacak. İcraatlarımızı anlattığımız bir infografik filmimiz olacak. Bir kongre şarkımız ve klibimiz olacak ve bir de tabii kongre tema müziğimiz olacak" dedi.

"Cumhurbaşkanımız yeni bir kadro, yeni bir MKYK oluşturacak"

Mahir Ünal, kongrenin ardından AK Parti MKYK'de yapılması planlanan değişikliklere ilişkin soru üzerine, şu değerlendirmede bulundu:

Doğal olarak 2023 seçimlerini gerçekleştirecek kadrolar oluşturulacak. AK Parti'nin temel özelliklerinden bir tanesi, AK Parti'de siyaset, makam ve mevki siyaseti değil, görev ve sorumluluk siyaseti vardır. Tabii ki bir bayrak değişimi olacak, yeni arkadaşlarımız gelecek, il kongrelerimizde yaklaşık yüzde 70'lik bir yenileşme oluşturduk, kadın ve gençlik kollarımızla beraber şimdi büyük kongrede, Cumhurbaşkanımız yeni bir kadro, yeni bir MKYK oluşturacak.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU