Beyaz Saray çalışanlarına marihuana tuzağı

Biden yönetimi başta çalışanlara, verecekleri yanıtın görevlerinde bir değişiklik yaratmayacağını bildirdi ancak daha sonra istifalarını istedi

ABD Başkanı Biden'ın ocakta göreve başlamasından sonra Beyaz Saray kurallarında bazı değişikliklere gidilmişti (Reuters)

ABD Başkanı Joe Biden'ın geçmişte marihuana kullandıkları için Beyaz Saray'daki bazı çalışanların istifasını ya da başka yerlerde çalışmalarını istediği bildirildi.

The Daily Beast sitesinin haberine göre, Biden yönetimi çalışanlardan bilgi formunda geçmişte marihuana kullanıp kullanmadıklarını bildirmelerini istedi ve verecekleri yanıtın görevlerinde bir değişiklik yaratmayacağını belirtti. Ancak daha sonra Beyaz Saray Yönetim ve İdare Direktörü Anne Filipic, geçmişte marihuana kullandığını bildiren çalışanları telefonla arayarak istifa etmelerini ya da uzaktan çalışma programına dahil olmalarını istedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bazı çalışanların marihuana kullanmanın yasal olduğu eyaletlerde çalışmalarına rağmen bu kararın alındığı kaydedildi. İstifası istenen bir çalışan, "Ne kadar miktarda marihuana kullanmanın kabul edilebilir olduğu asla açıklanmadı. Bu, özellikle genç çalışanları ve marihuana yasal olduğu eyaletlerden gelen personeli hedef alıyor" dedi.

ABD yönetimi, kurallar listesini bu yılın başında güncelleyerek geçmişte "sınırlı" uyuşturucu kullanımını kabul edeceğini duyurmuştu. Yeni kurallar kapsamında çalışanlardan Beyaz Saray'da marihuana kullanmamaları ve düzenli olarak uyuşturucu testine tabi olmaları isteniyor.

Beyaz Saray'dan kurallarla ilgili daha önce yapılan açıklamada, "Biden yönetiminin en iyi adaylara yönetimde yer verilmesinin amaçlandığı" ve marihuana kullanımı konusunda önceki yönetimlere kıyasla daha esnek davranıldığı belirtilmişti.  

Marijuana kullanımın yasallaştığı ABD eyaletlerinin sayısı hızla artsa da federal düzeyde marijuana kullanımı yasa dışı. Bu nedenle geçmişte marijuana kullandığı tespit edilen yönetime bağlı personelin güvenlik soruşturmalarını geçmesi zor olabiliyor.


Independent Türkçe, The Daily Beast, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU