Karayip Korsanları'nın yönetmeni, ilk film öncesi herkesin diken üstünde olduğunu söyledi

Tüm gerginliğe rağmen film fazlasıyla başarılı olmuştu

Filmin yıldızları Johnny Depp ve Orlando Bloom, Karayip Korsanları serisi sayesinde büyük bir izleyici kitlesini etkilemeyi başarmıştı (IMDb)

Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl) 2003'te vizyona girdiğinde büyük bir yankı uyandırmış ve filmin başrolündeki Johnny Depp'e muazzam bir popülarite kazandırmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Depp'in Kaptan Jack Sparrow karakterini canlandırdığı filmde Orlando Bloom ve Keira Knightley gibi diğer ünlü isimler Depp'e eşlik etmişti. Gişede önemli bir izlenme başarısı yakalayan film yaklaşık 4 milyar dolar hasılat elde etmişti. 

Filmin vizyona girmesinin ardından elde ettiği başarıya rağmen yönetmen Gore Verbinski serinin ilk filminin çekimleri sırasında ortamın hayli gergin olduğunu söyledi. Verbinski verdiği yeni röportajda o dönem filmin başarısızlığa uğrayacağı kaygısıyla herkesin çok gergin olduğunu belirtti.

We Got This Covered'ın haberine göre yönetmen şu ifadeleri kullandı:

İlk filmin tam bir 'deli cesareti' işi olduğunu söyleyebilirim. Hans Zimmer'i ikna etmeye çalışırken, 'Sen çıldırmışsın! Korsan filmi mi yapacaksın? Kimse korsan filmi izlemeye gitmez' dediğini hatırlıyorum. Ve bunda heyecan verici bir şey vardı. Başarısız olmaya fazlasıyla mahkumdu. Gerçekten işe yaramayan bir tür yapılıyordu ya da işe yaramayacağına dair çok fazla tarihsel kanıt vardı. Bu herkesi tedirgin ediyordu. Stüdyo gergindi. Herkes Johnny Depp'in performansına dair gergindi. Herkes hikayeye dair gergindi.

Başta yaşanan gerginliğe rağmen Karayip Korsanları sinema tarihinin en başarılı serilerinden biri haline geldi. Yakın zamanda serinin yeni filmlerle dönebileceği duyurulmuştu.

Serinin yıldızı Johnny Depp, kendisini "eşini döven biri" diye niteleyen The Sun gazetesine açtığı iftira davasını kaybetmesi nedeniyle muhtemelen yeni filmlerde yer almayacak. Depp'in yerine Margot Robbie'nin geçeceği belirtilmişti.

 

Independent Türkçe, We Got This Covered

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU