Vekilliği düşürülen Gergerlioğlu: AKP’nin akıl tutulması devam ediyor

"Hükümet hızla insan hakları ve demokrasiden uzaklaşıyor. Bu tavırlarının kendilerine büyük bir zararı olacağının farkındalar"

Fotoğraf: AA

Sosyal medyadan yaptığı 'çözüm süreci sürseydi terör biterdi' şeklindeki haber paylaşımı gerekçe gösterilerek hakkında hapis cezası verilen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği dün düşürüldü.

Karara pek çok tepki gelirken, ‘Meclis’i terk etmeyeceğini’ açıklayan Gergerlioğlu Genel Kurul’da başlattığı oturma eylemini şimdi Meclis'teki HDP grup odasında sürdürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kimi zaman halay çektik"

Meclis’te geçirdiği ilk geceyi Tükenmez Haber’den Özlem Temana’ya anlatan Gergerlioğlu, “Gece boyunca çok sayıda destek mesajı geldi hem ulusal hem de uluslararası alandan. Bütün gece bize bağlanan kanallarla görüştük, arkadaşlarımızla da sohbet ettik hatta kimiz zaman halay çektik” şeklinde konuştu.

Meclis’teki bekleyişini sürdüreceğini söyleyen Gergerlioğlu şöyle devam etti:

Arkadaşlarım ve benim Meclis’te bekleyişimiz sürüyor. Bugün desteğe gelen ziyaretçilerimizi kabul edeceğiz. Aynı zamanda basınla görüşmelerimiz olacak. Günümüz güçlü bir dayanışmayla geçiyor.

"Zorbalığa karşı destekler devam edecek"

Gergerlioğlu, vekilliğinin düşürülmesini ise şu sözlerle değerlendirdi:

AKP’nin akıl tutulması devam ediyor. Hükümet hızla insan hakları ve demokrasiden uzaklaşıyor. Bu tavırlarının kendilerine büyük bir zararı olacağının farkındalar. Bu hukuksuz ve insan haklarına aykırı karar karşısında çok büyük bir destek aldık. Bu zorbalığa karşı destekler devam edecektir.

Gergerlioğlu HDP’ye açılan kapatma davasına ise şu sözlerle tepki gösterdi:

Bana yapılan haksızlığa karşı çok güçlü bir destek gelince hükümet kararını erken açıkladı. Hükümet desteği azaltmak ve trollerini devreye sokmak için kongre öncesi partimize bir hediye verdi.

 

Tükenmez Haber

DAHA FAZLA HABER OKU