Rus Dışişleri'nden Amerikan istihbaratının "seçim" raporuna tepki: Daha gerçekçi şeyler bulun

Zaharova, söz konusu rapora tepki göstererek, "Yalan, dezenformasyon ve düzmeceler dizgesi" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Amerikan istihbaratının Rusya'nın ABD'deki seçimlere müdahale ettiği iddialarının yer aldığı rapora ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sputnik Türkçe'de yer ahalan habere göre; Rossiya 24 televizyonuna konuşan Zaharova, "Sanki Amerikan gizli servisleri bu tür belgelerle varlıklarını ve faaliyetleri için tahsis edilen muazzam bütçeleri haklı çıkarmak istiyorlar gibi" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amerikan istihbaratının birkaç yıldır müdahale olasılığından endişe duyduğunu ve bu konuda "aynı şeyleri tekrarlayıp durduğunu" söyleyen Zaharova, "Amerikan vergi mükellefinin ödediği parayla çoktandır şunu söylemeliydiler: 'Amerikalılar rahat uyuyun, biz sizi koruyoruz.' Bu yüzdendir bu rapor kabul edilmiyor; çünkü bu, sıradaki yalan, dezenformasyon, düzmeceler dizgesi" dedi.

Bunun yanı sıra Zaharova, Amerikan tarafının "daha ilginç, daha taze, daha gerçekçi bir şey bulmanın zamanı" geldiğini söyledi.

Ne olmuştu?

ABD'de yayımlanan bir istihbarat raporunda, Putin'in 2020 seçimlerinde Donald Trump'ın galibiyetle ayrılması için çalışma yürüttüğüne öne sürülüyordu.

ABD Başkanı Joe Biden ise, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için, "Seçimlere müdahale etmenin bedelini ödeyecek" ifadelerini kullanmıştı.

Kremlin, bu rapor hakkkında 'tamamen dayanaksız ve hiçbir kanıt içermiyor' değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

Independent Türkçe, Sputnik Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU