Milli Gazete yazarı: “Yenilendik” diye sevinmek!

“Yaptıkları makyaj tazelemekten başka bir şey değil”

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, AK Parti’nin bazı teşkilatlarında yapılan isim değişikliklerini kaleme aldı.

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in partisinin 81 il başkanının 52'sinin, 973 ilçe başkanlığının ise 715'i değiştirildiğine yönelik açıklamasını hatırlattı.

“AKP Genel Başkan Yardımcısı’nın bu açıklaması yandaşlar tarafından sevinçle karşılanıyor ve ‘yenilendik’ diye zevkten dört köşe oluyorlar” diyen Ceyhan, “Peki, iktidar partisi bu değişiklikler ile gerçekten de yenilenmiş oldu mu?” diye sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Milli Gazete yazarı, yazısına şöyle devam etti:

Yoksa sadece “isimler” değişti, “zihniyet” aynen kaldı mı? Yakın çevremizdeki AKP’li dostlarımıza baktığımız zaman yapılanın isim değişikliğinden başka bir şey olmadığını görüyoruz. Parti yönetiminde isimler değişiyor ama birbirlerini karalama zihniyeti aynen devam ediyor. Yine birbirleri hakkında ileri geri konuşmaktan geri kalmıyorlar. Yine kendileri gibi düşünmeyenleri hain olarak damgalıyorlar. Yine birbirlerinin ayağına çelme takabilmek için canla başla çalışıyor ve adeta yarışıyorlar. Yani il ve ilçe başkanları büyük oranda değiştirilince AKP kadroları arasında bir kucaklaşma ortamı sağlanmış değil. Hani şimdilerde “94 ruhu” diye yana yakıla andıkları bir ruh var ya o ruh hâlâ bulunabilmiş değil! Bulunması da mümkün değil. Çünkü köprülerin altından çok sular aktı ve o ruhu oluşturan özellikler har vurup harman savrulur tarzda yok edildi!

AK Parti’nin eski günlerine geri dönebilmesi için muhasebe ve zihniyet değişikliği yapması gerektiğine dikkati çeken Ceyhan, şu ifadeleri kullandı:

Kutuplaştırıcı ve kamplaştırıcı siyaset dilini terk edip kucaklayıcısı bir üslubun ortaya konması şart! 94 ruhu dedikleri dönemde herkesin her amacı bir kişiyi daha kazanabilmekti! Şimdi böyle bir şey söz konusu mu? Bir kişi kazanma yerine birçok kişi dışlanıyor. Ve sonra da yenilendik diye seviniliyor. “Zihniyet” değişmediği sürece “tüm il ve ilçe başkanları” değiştirilse bile olumlu bir sonuç almak mümkün olmayacaktır. Yaptıkları makyaj tazelemekten başka bir şey değil!

 

Milli Gazete, Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU