Sabah yazarı: CHP’de yeni Atatürk fotoğrafı tartışması

"CHP'nin girişinde yer alan Atatürk'e ait eski Meclis binası önündeki kalabalık fotoğraf kaldırılmış, yerine Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı konulmuş"

Fotoğraf: Sabah

Sabah yazarı Mahmut Övür, geçmişte CHP’de Aylin Nazlıaka’nın partiden ihracıyla sonuçlanan fotoğraf tartışmasının bir benzerinin tekrar yaşandığını öne sürdü.

Övür, bugünkü köşe yazısında “klasik CHP’lilerin” partiden uzaklaştırıldığını, Saadet Partisi veya AK Parti'den ayrılanların el üstünde tutulduğunu öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu isimlerden birisinin kamuoyu araştırmacısı İbrahim Uslu olduğu iddiasını dile getiren Övür, şöyle yazdı:

Uslu'nun CHP Genel Başkanı Danışmanı olduğu, genel merkezde de bir odası olduğu yazıldığında Uslu, hemen karşı çıkıp haberi yalanlamıştı:

"Kılıçdaroğlu'nun danışmanı değilim. CHP Genel Merkezi'nde ofisim veya makam odam yok."

Ancak o konuşmanın son cümlesinde bir açık kapı bırakmıştı:

"CHP'ye seçmen profilleri ve oy verme davranışı ile ilgili veri analizi konusunda belirli bir süre ile kurumsal hizmet sunacağım.

Şimdi CHP kulislerinde işin böyle olmadığı, tam tersine Uslu'nun, 14'üncü katın sakinleri arasına girdiği, daha doğrusu "sır adam" Rasim Bölücek'in yanı başına yerleştiği kesin bilgi olarak veriliyor. Uslu, o sır katta neler yapıyor bilinmiyor ama dün CHP Genel Merkezi'nde yaşananlar, sadece "analiz" yapmadığını gösteriyor.

Övür, “Atatürk fotoğrafı krizi” iddiasını da şöyle anlattı:

Denilen şu: CHP'nin girişinde yer alan Atatürk'e ait eski Meclis binası önündeki kalabalık fotoğraf kaldırılmış, yerine Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı konulmuş. İşte bu uygulamada Uslu'nun imzası olduğu ve parti içinde rahatsızlığa yol açtığı söyleniyor. Hatta durumu derin kriz olarak yorumlayan bir CHP'li şöyle diyor: "Vekillerin itirazı isyan boyutunda, tepkiler çığ gibi büyüyor."

En sert tepkiyi de CHP Grup Başkanvekillerinden Engin Altay'ın verdiği söyleniyor. Daha önce de CHP'de Atatürk fotoğrafının indirilmesi olayı sert tartışmalara yol açmış, hatta Aylin Nazlıaka partiden ihraç edilmişti. Şimdi ne olur bilemem ama işin, fotoğrafların değiştirilmesiyle sınırlı kalmadığı, parti logoları ve sloganlarının da değiştirildiği söyleniyor. Anlaşılan CHP, AK Parti'yi birçok alanda taklit ediyor ama bu da işe yaramıyor; çünkü anketlerde sonuç değişmiyor.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU