Rusya'da mahkeme dövmeli ve piercingli kadının anneliğe uygun olmadığına karar verdi

33 yaşındaki anne çocuklarını üç aydan uzun süredir görmüyor

Güneydeki Dağıstan Cumhuriyeti'nde 33 yaşındaki Nina Tseretilova'nın eski eşi mahkemeye Instagram gönderilerini sundu (lovva.nina / Instagram)

Rusya'daki bir mahkemenin piercingleri ve dövmeleri sebebiyle üç çocuklu bir annenin ebeveyn olmaya uygun olmadığına karar verdiği bildirildi.

The Moscow Times'ın haberine göre 33 yaşındaki Nina Tseretilova'nın eski eşinin, velayet mücadelesi kapsamında Rusya'nın güneyindeki Dağıstan Cumhuriyeti'nde bulunan mahkemeye sunduğu Instagram gönderileri, hükmün delili olarak sayıldı. 

Instagram'da kararı "absürt" diye niteleyen Tseretilova'nın Temyiz Mahkemesi'ne başvurduğu bildirildi.

Instagram'daki bir gönderide Tseretilova, "Bölgenin zihinsel tuhaflıklarının hesaba katılması gerek, özellikle de hikaye paylaşmamam veya kendi fikirlerimi ifade etmemem ve sessiz kalarak 'zayıf kadını' oynamam yönündekiler" diye yazdı.

33 yaşındaki kadının kızıyla iki oğlunu üç aydan uzun süredir görmediği aktarıldı.

Mahkeme kararında ise şu ifadeler yer aldı:

Mahkemeye sunulan fotoğraflar ve videolardan anlaşılıyor ki N. Sh. Tseretilova birden fazla çocuğu olan bir annenin davranışlarına dair norm ve kurallara uymayan bir yaşam tarzı sürmektedir. 

Vücudunda kelimelerin bulunduğu dövmeler vardır.

Tseretilova'nın eski eşi sosyal medyada velayet mücadelesini, eski partnerinin ihmalkar bir anne olması ve iddiaya göre gece kulüplerine gitmesi nedeniyle kazandığını öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dağıstan bölgesinde yetkililer kadın haklarını çiğnemek ve insan hakları gruplarının faaliyetlerini engellemekle suçlanıyor. 

Geçen yıl şubatta İnsan Hakları İzleme Örgütü, bölge polisinin, aile içi şiddetten sağ kalan kadınlara destek veren aktivistlerin evlerine baskın düzenlediğini bildirmişti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa ve Orta Asya Direktörü Hugh Williamson o dönemde şunları söylemişti:

Rusya'da, özellikle de Kuzey Kafkasya'da hakim olan bu çirkin polis baskınları, STK'lar açısından zehirli iklimi gösteriyor.

Bunlar alenen bağımsız yurttaşlık faaliyetlerini bastırmaya, korku aşılamaya ve aktivistleri daimi bir belirsizlik halinde tutmaya yönelik girişimlerdir.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU