Glenn Close'un oyunculuk performansı hem Oscar hem de Altın Ahududu'ya aday gösterildi

Oyuncu 1984'ten beri bu şaibeli payeye layık görülen ilk kişi

Glenn Close, Hillbilly Elegy'de (Netflix)

Glenn Close, Hillbilly Elegy'deki performansı için Razzie Ödülleri'ne aday gösterildikten günler sonra aynı performansla Oscar'a da aday gösterildi.

Kamuoyunda Razzie Ödülleri olarak bilinen Altın Ahududu (The Golden Raspberry) Ödülleri yılın en kötü film performanslarına veriliyor ve Oscar'ın manevi karşıtı işlevini görüyor. Yine de bugün (15 Mart) Close'un Hillbilly Elegy'deki genel olarak kötü anılan performansı Razzie'ye aday gösterildikten yalnızca üç gün sonra Oscar Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'ne aday gösterilmeyi başardı.

J.D. Vance'in çok satan otobiyografik romanından uyarlanan Hillbilly Elegy'de Close, annesi (Amy Adams) bağımlılığa kapılan genç J.D.'yi (Owen Asztalos) büyütmeye yardımcı olan Mamaw isimli eksantrik bir büyükanneyi canlandırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Close'un bu yılki Razzie Ödülleri'nde En Kötü Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne aday gösterildiği, cuma (12 Mart ) açıklandı. Oyuncu şaibeli unvan için Wonder Woman 1984'ten Kristen Wiig, Hayal Adası'ndan (Fantasy Island) Maggie Q. ve Lucy Hale ve Music'ten Maddie Ziegler'la yarışıyor.

Close, Oscar Ödülleri'nde biraz daha iyi yorumlar alan performansların listesiyle karşı karşıya: Baba'dan (The Father) Olivia Colman, Minari'den Yuh-Jung Youn, Mank'tan Amanda Seyfried ve Borat Subsequent Moviefilm'den Maria Bakalova.

Close'un karşı karşıya kaldığı ikilem, Amy Irving'in Yentl'deki performansıyla hem Oscar hem de Razzie'ye aday gösterildiği 1984'ten beri türünün ilk örneği. Oyuncular daha yaygın olarak aynı yıl içindeki farklı film performanslarıyla her iki ödül töreninde de aday gösterilebiliyor. Sandra Bullock 2010'da All About Steve filmiyle herkesin diline düşen biçimde En Kötü Kadın Oyuncu ödülünü kazanmış ve günler sonra Oscar'da The Blind Side'daki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştı. Bullock, Razzie'sini bizzat giderek nezaketle almıştı.

Hillbilly Elegy neredeyse dünya genelinde kötü eleştiriler alırken Close'un performansı daha karışık yorumlarla karşılandı.

 

 

The Independent, oyuncunun performansını "öksürük, tükürük ve sallanarak yürümenin" birleşimi diye tanımlarken The Guardian, Close'un "abartılı ve geçkin oyunculuğuyla" dalga geçmişti. The New York Times filmin "(Close'u) yapışkan bir dindarlık ve samimiyet ağına hapsettiğini" söylerken Entertainment Weekly, Close'un performansının "altında hiçbir insanlık olmayan bir cesaret parodisi" olduğunu söyledi.

Ne var ki Variety, Close'un performansının "Oscar yakın çekimi için çirkinleşmiş olsa da" "hayli titiz" olduğunu söyleyerek nazikçe övdü.

2021 Razzie Ödülleri, Oscar Ödülleri'nden iki gün önce, 24 Nisan'da gerçekleştirilecek.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU