Düğün fotoğrafları için yavru aslanı uyutan çift hayvanseverleri ayağa kaldırdı

Yetkililer çift hakkında işlem başlatacaklarını söyledi

Fotoğrafın çekildiği stüdyo, vahşi hayvanların bir daha asla aksesuar olarak kullanılmayacağına söz verdi (Instagram/JFK Animal Rescue and Shelter)

Pakistan'da düğün fotoğraflarının çekimlerinde uyutulmuş bir aslan yavrusu kullanan çift sosyal medya kullanıcıları tarafından sert biçimde eleştirildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

India Today'in haberine göre çiftin düğün fotoğraflarının çekimleri sırasında alınan görüntüler, Instagram'da Lahor merkezli bir fotoğraf stüdyosu olan Studio Afzl'ın hikayelerinde paylaşıldı.  

Pakistan'da bir hayvan hakları koruma kuruluşu olan Save the Wild, Twitter'da çiftin aralarına aldığı aslan yavrusuyla görüldüğü 8 saniyelik videoyu paylaştı. Yavru hayvanın videodaki varlığını vurgulamak için #SherdiRani (aslan kraliçe) hashtagi kullanılmıştı.

Save the Wild gönderisinde Pencap Vahşi Yaşam ve Parklar Dairesi'ni etiketledi ve yetkililerden yavruyu kurtarmalarını istedi. 

Bahsi geçen paylaşımda Save the Wild şu ifadeleri kullandı:

@PunjabWildlife bir aslan yavrusunun törenler için kiralanmasına izin veriyor musunuz? Sakinleştirilen ve bir aksesuar olarak kullanılan şu zavallı yavruya bakın. Aslan yavrusunun tutulduğu yer Lahor'da bir stüdyo. Lütfen onu kurtarın.

 

 

Save the Wild'ın paylaştığı videonun altında pek çok sosyal medya kullanıcısının çifti sert biçimde eleştirmesiyle video viral oldu ve binlerce kez görüntülendi. 

Kullanıcılardan biri, "Umarım uykularından uyanırlar. Tüm bu olaydan çıkarabileceğim tek olumlu şey halkın tepkisi. Umarım yavru kurtarılır ve daha uygun bir ortama götürülür" diye belirtti.

 

 

Bir diğeriyse, "Bu zalimlik" dedi.

 

 

Save the Wild'ın yanı sıra başka bir kuruluş olan JFK Animal Rescue and Shelter da olayı ele aldığı bir Instagram paylaşımı yaptı. Olayla ilgili pek çok hayvansever ve hayvan hakları savunucusu kuruluş derin endişelerini dile getirdikleri açıklamalar yaptı. 

 

 

International Business Times'ın aktardığına göreyse tepkilerin ardından stüdyo görüntüleri kaldırsa da kullanıcıların pek çoğunun ekran görüntüsü ve kaydı alması tepkileri azaltmadı. 

Tepkilerin ardından açıklama yapan stüdyo aslan yavrusunun sahibinin kendileri olmadığını ve hayvanın uyutulmadığını söyledi. Stüdyo, çekimler sırasında aslan yavrusunun sahibinin de bulunduğunu iddia etti ve çekimlerde bir daha asla vahşi hayvanların aksesuar olarak kullanılmayacağına söz verdi. 

Ary News'un haberine göre videodan haberdar olan yetkililer çifte dair işlem başlatacağını söyledi. Yetkililer vahşi hayvanların ticari amaçlarla kullanılmaması gerektiğini belirtti. 

 

Independent Türkçe, India Today, International Business Times, Ary News

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU