Ayasofya Camii İmamı Boynukalın'dan yeni açıklama: Kur'an-ı Kerim aileyi yönetim hakkını erkeğe vermiştir

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, "Cinayet cinayettir; cinsiyet değiştirmez" ifadesiyle tartışma başlatan Boynukalın, "2001'e kadar yürürlükte kalan eski medeni kanun ailenin reisinin erkek olduğunu kabul ediyordu" dedi

Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, aile vurgusu yaparak reisin erkek olduğunu, bunun ise yaratılışa, fıtrata ve insan doğasına daha uygun düştüğünü söyledi / Fotoğraf: AA 

Ayasofya Camii Baş İmamı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Mehmet Boynukalın, açıklamalarıyla gündem oluşturmaya devam ediyor.

Boynukalın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, "Cinayet cinayettir; cinsiyet değiştirmez. Cinayet erkek, kadın, çocuk, büyük kimin başına gelirse gelsin ilkemiz: ‘Sizin için kısasta hayat vardır’ ilahi düsturudur. Sürekli ‘kadın cinayetleri’ vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır" ifadelerini kullanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


AK Parti'li Özlem Zengin, dün katıldığı bir programda Boynukalı'nın bu sözleri hatırlatılarak yönelitlen bu soru üzerine "Boynukalın'ın görüşlerine katılmadığını hatta bu tür açıklamaların siyasetçilerin işini zorlaştırdığını" ifade etmişti.

"Aile reisinin erkek olması yaratılışa-fıtrata uygundur"

Zengin'in cevabının sosyal medyada tartışılması üzerine Boynukalın yeni paylaşımlarda bulundu.

Sosyal medya hesabında açıklama yapan Boynukalın, "Aile toplumun, milletin, devletin en küçük birimidir. Kur'an-ı Kerim bu birimin yönetim hakkını erkeğe vermiştir (Nisa Suresi 34). Dine, akla ve yaratılışa-fıtrata, insanın doğasına uygun olan da budur" dedi.

Nitekim 2001'e kadar yürürlükte kalan eski medeni kanununda ailenin reisinin erkek olduğunun kabul edildiğini hatırlatan Boynukalın, "Yaratılışa-fıtrata ve adalete aykırı olan kanunların birgün mağlup olması kaçınılmazdır. Yaratılışa, fıtrata, Allah’ın hükmüne karşı çıkanlar mutlaka bir gün yanlış yolda olduğunu anlayacaktır. Bizim amacımız bunun iş işten geçmeden anlaşılması" ifadelerini kullandı.

"Aksi takdirde İslam hukuku buna müdahale eder ve zulmü ortadan kaldırır" 

Erkeğin ailesini adaletle yönetmek zorunda olduğunu aktaran Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, şunları kaydetti:

"Tesettürü Allah'ın emri bilip bunu uygulayan kardeşlerimiz, siz bu davranışınızla İslam'ın bir şiarını/sembolünü yaşatıyorsunuz ve bizim için çok değerlisiniz; ancak Allah'ın dini bir bütündür ve biz erkeğiyle, kadınıyla dinin, Kur'an'ın hepsine iman etmekle yükümlüyüz.

Erkek, Allah'ın kendisine verdiği yönetim hakkını kötüye kullanır ve eşine zulmetmeye başlarsa İslam'a göre ona da engel olunur; erkek ailesini adaletle yönetmek zorundadır; aksi takdirde İslam hukuku da çeşitli şekillerde buna müdahale eder ve zulmü ortadan kaldırır."

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU