Tuğrul Türkeş'ten MHP'ye: O zaman derler ki 'delini zapt et'

Tuğrul Türkeş, "Böylesi saldırılarda fail meçhulse kime yarar ona bakmak gerekir" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

Alparaslan Türkeş'in oğlu ve AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş gazeteci ve siyasilere yönelik saldırılarla ilgili MHP'yi iaşret etti.

Gazeteci Barış Pehlivan Halk TV'de katıldığı "Açıkça" programında Türkeş'in "Ben Tuğrul Türkeş olarak yapmayacağıma göre CHP ya da AK Parti'nin yapmayacağına göre malesef mantık bir yeri gösteriyor" dediğini aktardı.

Pehlivan, Tuğrul Türkeş'in gazeteci Levent Gültekin'e saldırıya ilişkin olarak "Levent Gültekin'in rahmetli Türkeş'e ve milliyetçilere dair söylediklerine ilişkin bana çok tepki mesajları geldi. Bu rahatsızlıkları ulaştığım kişilerle paylaştım. Söylenenlerin yanlış olduğunu, daha hassas olunması gerektiğini vurguladım. Bununla birlikte 25 kişinin Levent Gültekin'e saldırmasını çok çirkin buluyorum. Kadına şiddette karşı olunduğu gibi erkeğe şiddete de karşı olunması gerekir. Saldırıyı tasvip etmiyorum" dediğini aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bu saldırılarda MHP'nin talimatı olduğu veya ilişkisi olduğuna dair iddiaları dair ne dersiniz?" sorusuna ise Türkeş şöyle yanıt verdi: 

Böylesi saldırılarda fail meçhulse kime yarar ona bakmak gerekir. Ben Tuğrul Türkeş olarak yapmayacağıma göre CHP ya da AK Parti'nin yapmayacağına göre maalasef mantık bir yeri gösteriyor. Ben Levent Gültekin'in hiçbir görüşünü benimsemiyorum. Ama ne faydası var böyle saldırıların. Islan mı oldu, uslandı mı ki? Niye yaptınız? 

"Kendisinin kontrolünü kaybettiğini anlıyorum"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın, Selçuk Özdağ'a, gazetecilere ve siyasetçilere yönelik saldırılara ilişkin  "Bu hareketin delisi çoktur. (MHP camiasını kastederek) Talimat falan dinlemezler" ifadesinin hatırlatılması üzerine de Tuğrul Türkeş isim vermeden Semih Yalçın'ı kastederek  "O zaman derler ki delini zapt et... Kendisinin kontrolünü kaybettiğini anlıyorum" diye konuştu.

Levent Gültekin ne demişti?

Levent Gültekin Halk TV'de Murat Sabuncu ile birlikte gerçekleştirdikleri İki Yorum programında Turgut Özal, Bülent Ecevit, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan ve Alparslan Türkeş'i işaret edderek "Bunlar ülkeyi mahvetti" diye konuşmuştu.

Gültekin Alpaslan Türkeş için de şunları söylemişti:

Türkeş milliyetçilik hastalığını, ırkçılık hastalığını bu ülkenin milyonlarca evladının zihnine bolca dökmüş, sırf o milliyetçilik biz bu ülkeyi herkesten daha fazla seviyoruz tuhaflığıyla milyonlarca gencin hayatını karartmıştır, şu anda biliyorum ki onlar da benim gibi büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor.

 

 

Independent Türkçe, Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU