MHP'li Ersoy'dan Akşener ve Davutoğlu'na tepki

Ersoy her iki isim için "Muhtemelen MHP'ye saldırmaya devam edeceklerdir" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Twitter

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu'nu eleştirdi.

Açıklamasında Bahçeli'nin kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda mücadele verdiğini kaydeden Ersoy şu ifadelerle devam etti:

Bu gerçeğe rağmen partimizin ve liderimizin ismi üzerinden kurulmaya çalışılan bağlamsız, gündemsiz, post modern sözde siyasal tuzaklar, medya oyunları ve algılarıyla ne yapılmak istendiğini millî vicdan görüyor ve not ediyor.

Açıklamasında isim vermeden Aydın'da 92 yaşındaki yaşındaki Hanım Pınarlı'yı cinsel saldırı sonrası öldürülmesinin ardından yakalanan A.Ç. ve Samsun'da eski eşine şiddet uygulayan İbrahim Zarap'ın MHP amblemleriyle gündeme getirilmesini hatırlatan Ersoy, eleştiri oklarını Akşener'e çevirerek şöyle devam etti:

Bunun üzerine anında bir takım fotoğraflar servis edilerek MHP hedefe konulup "sözde gündem" oluşturuluyor. Akabinde bir kadın siyasetçi meclis grubunda alakasız bir şekilde siyaset kurumunun görmediği bir üslupla MHP’ye ve Lideri Sn. Devlet Bahçeli’ye karşı saldırıya geçiyor. Hiç utanıp sıkılmadan liderimiz Sn. Devlet Bahçeli’nin nezaketsizliğinden(!) bahseden söz konusu siyasetçinin; terör yandaşlarıyla aynı kefeye konulmayı içine sindirdiği, milletimizin, şehit ailelerimizin vicdanını sızlatan vazifeyi saygı ile karşıladığı görülmektedir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ontolojisi tartışmalı bir siyasi figürdür"

Ersoy açıklamasının devamında yine isim vermeden Akşener'e "Sebepsiz, ayarsız ve yakışıksız haykırışlarla suç bastırmak için mi hiddetleniyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Ersoy açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

Söz konusu kadın siyasetçi partisindeki FETÖ iddialarını ve bu yüzden yapılan istifaları, PKK destekçileri ile aynı cümlede ve müspet olarak zikredilmeyi kendilerine hakaret olarak saymıyor, bunu umursamayıp saygı ve sabır ile karşılıyor. İşte tam bu noktada ipler kopuyor, şuur altındaki suçüstü yakalanma halinin getirdiği psikoloji, dikkat dağıtma taktikleri ve savunma mekanizması ile söylediği sözler; hükümsüz, lüzumsuz ve şekilsizdir. Bu üslubun sahibi, ontolojisi tartışmalı bir siyasi figürdür. Hal böyle olunca milletimizin meseleleri çok yönlü değerlendirmesi gerekmektedir.  Kadın siyasetçinin dünkü ipe sapa gelmez hezeyanlarını sanırım bu perspektiften görmek önümüze koyduğu sis perdesini ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır. 

"MHP’ye saldırmaya devam edeceklerdir"

Bir Türk kadınına yapılmış en büyük hakaretin terör yandaşları ile aynı kefeye konulmak, onlarla bir anılmak olması gerektiğini belirten Ersoy, Davutoğlu'nun Akşener'i ziyaretini de eleştirerek şunları kaydetti:

TBMM'deki o yakışıksız konuşmanın akabinde ise, sözüm ona stratejik derinlik ustası, ayağı yere basmayan başka bir siyasetçi; yardımcılarını da yanına alıp MHP ve Liderine haksız tutumda bulunan O kadın siyasetçiyi ziyarete gittiği görülmüştür. Bahse konu mizansen ziyarette; “konuyu gündemde tutmalıyız, dayanışma içinde olmalıyız, kadına böyle mi davranılır, feryatlar duyulmalı” gibi provokatör tutum içine girilmiş ve malum çevrelerce eş zamanlı olarak sosyal medya üzerinden algı çalışması hız kesmeden devam etmiştir. Muhtemelen birlikte poz verdikleri başkaca unsurlar da bu konuyu köpürtmeye kendilerince toplumsal hassasiyeti kaşımaya alakasız gerekçelerle MHP’ye saldırmaya devam edeceklerdir.  Çünkü aynı güruhun üst akıllarına göre Türkiye’nin milli direnç merkezi MHP ve O'nun lideridir. MHP'yi ve liderini itibarsızlaştırarak milletimizin gözünden düşürdüklerinde; ülkemiz üzerinde başka merkezlerden onaylanmış projelerinin hayata geçeceğini sanarak saldırıyorlar. Kuvvetle muhtemel bu motivasyonla da söz konusu saldırılarına devam edecekler. Bahsi geçen gûruhun bilmedikleri veya unuttukları ise hareketimizin dualı olduğu, manevi gücünü şühedadan ve algılara kapalı milli ferasetten aldığıdır. Türk Siyasetinde ne yaptığını ve ne yapacağını en net bilen, insani nezâketi milletimizce bilinen Lider Devlet Bahçeli'dir.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU