"Tecavüz kültürünü normalleştirdiği" iddia edilen Pepe Le Pew, yeni Space Jam'den çıkarıldı

Looney Tunes karakteri uzun süredir cinsel tacizin tasviri olarak kınanıyordu

Pepe Le Pew, Looney Tunes ailesine 1945 yılında katıldı (Warner Bros)

Looney Tunes'tan Pepe Le Pew'un “tecavüz kültürünü normalleştirdiğine” dair iddialar sürerken karakter Space Jam'in devam filminde görülmeyecek.

Aslında, LeBron James'in oynadığı Space Jam: A New Legacy'de canlandırılan Fransız kokarcasının bir barda genç bir kadını taciz ettiği bir sahne bulunuyordu.

Deadline Hollywood'a göre sahnede daha sonra kadının misilleme olarak Pepe'yi bir sandalyeye çarpıp üzerine bir içki döktüğü ve tokatladığı görülüyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sahnenin geçen yıl filmden kesildiği bildirilmişti fakat son günlerde karaktere yönelik eleştiriler gün yüzüne çıktı. Geçen hafta (3 Mart) The New York Times'ta kaleme aldığı bir yorum yazısında, köşe yazarı Charles M. Blow, Pepe Le Pew'un “tecavüz kültürünü normalleştirdiğini” yazdı.

Başından beri kadınlara cinsel tacizde bulunurken tasvir edilen karakter daha önce de eleştirilmiş; komedyen Dave Chappelle, 2000 yılındaki bir stand-up gösterisinde karakteri "tecavüzcü" olarak nitelendirmişti.

Yeni bir açıklamada, Space Jam 2'deki kesilen sahnede karakterle birlikte yer alan aktris Greice Santo'nun sözcüsü, sahnenin kaldırılmasını kınadı.

Sözcü, Deadline'a "Greice'in bu filmde yer alması onun için çok önemliydi" dedi.

Pepe bir çizgi film karakteri olsa da, biri onun gibi bir cinsel tacizciye tokat atacaksa, Greice bu kişinin kendisi olmasını dilerdi. Şimdi sahne kesildi ve Space Jam 2'yi izleyecek olan genç nesiller aracılığıyla dünyayı etkileme gücüne sahip değil, daha genç kızların ve erkeklerin Pepe'nin davranışının kabul edilemez olduğunu bilmesini sağlayamayacak.

The Independent konu hakkında yorum almak için Warner Bros'a ulaştı.

Birleşik Krallık'ta bu yıl piyasaya sürülecek olan Space Jam: A New Legacy'de Lola Bunny karakterinin yeni bir versiyonu da yer alacak.

Yönetmen Malcolm D. Lee geçen hafta Lola'nın 1996'daki orijinal filmdeki kadar "cinselleştirilmeyeceğini" söylemişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU