Filipinler'de komünistlere yönelik operasyonlarda 9 kişi öldürüldü

Duterte, güvenlik güçlerine ülkedeki komünist isyancıları öldürme emri verdiğini açıklamıştı

Fotoğraf: AA

Filipinler'de güvenlik güçlerinin komünistlere yönelik operasyonunda en az 9 kişi öldürüldü, 6 kişi ise gözaltına alındı. 

Filipinler basınında çıkan haberlere göre, dün ülkenin Rizal, Batangas ve Cavite eyaletlerinde komünist gruplara mensup olduğu iddia edilen kişilere yönelik gözaltı operasyonları düzenlendi.

Basına konuşan Yarbay Chitadel Gaoiran, operasyonlarda çıkan çatışmalar sonucu Rizal'da 6, Batangas'ta 2, Cavite eyaletinde ise 1 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

6 kişinin de gözaltına alındığını belirten Yarbay Gaoiran, baskınların yapıldığı evlerde patlayıcı madde ve silah ele geçirildiğini bildirdi.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, 5 Mart'taki konuşmasında, hükümeti devirmek isteyen komünistlere müsaade etmeyeceğini belirtmiş ve "Güvenlik güçlerine sesleniyorum. Eğer karşılaştığınızda size silah doğrulturlarsa hemen öldürün" demişti.

"Güzel kadınlar oldukça tecavüz olayları da yaşanacaktır"

Duterte yaptığı çıkışlarla sık sık tepkileri üzerine çekiyor.

Duterte 2018 yılında yaptığı bir açıklamada da gençken bir hizmetçiye cinsel tacizde bulunduğunu itiraf etmişti.  

Duterte Filipinlerin güney kenti Davao’da artan taciz ve tecavüz olaylarına ilişkin yaptığı açıklama ile de tepki çekmişti. Duterte yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

Güzel kadınlar oldukça tecavüz olayları da yaşanacaktır. Kim ilk talepte yapmak ister ki? Kadın buna izin verir mi ki? Hayır. Kimse ilk seferde istemez. Sinemalarda yaşananlar da tecavüze girmiyor mu? Açıkçası çok güzel kadınlar var

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU