Rıdvan Dilmen, yorumculuğu bıraktığını açıkladı: İftira atanları belgeleriyle birlikte ifşa edeceğim

Dilmen açıklamasında, NTV'den ayrıldığını belirterek, futbol yorumculuğunu bıraktığını kaydetti

Fotoğraf: Twitter

Eski futbolcu Rıdvan Dilmen, futbol yorumculuğu bıraktığını ve NTV'den ayrıldığını duyurdu.

Kendisine ait sosyal medya hesabından paylaşım yapan Dilmen, kendisine ve ailesine yönelik karalama kampanyaları yapıldığını ve söz konusu kişileri belgeleriyle birlikte ifşa edeceğini söyledi.

Dilmen paylaşımında şunları kaydetti:

43 yıl önce lisanslı bir futbolcu olarak girdiğim Türk futbol ailesine, onurumla, şerefimle, namusumla hizmet ettiğim milli futbolcu - teknik direktör - futbol yorumcusu olarak yürüttüğüm süreci bugün itibariyle sonlandırıyorum. Vicdanen çok rahatım. Hiçbir şahıs, camia ve kurumla ilgili asla saygısızlığım olmadı. Ancak son dönemde organize bir şekilde hedef gösterilerek bana ve aileme yaşatılan üzüntüyü, iftiraları başkaları gibi kabul etmem mümkün değildir! Şimdiye kadar olduğu gibi; rahmetli babamın ve annemin bana bıraktığı en anlamlı miras olan DİLMEN soyadını Rabbim izin verdiği sürece onurumla taşımaya devam edeceğim.

Doğuş Gurubu Sayın Başkanı Ferit Şahenk Bey'e ve NTV ailesine teşekkür ederim. Tüm izleyicilerimize minnettarım.

Yakın bir zamanda, bana ve aileme yapılan iftira dolu bu kampanyanın aktörlerini, asıl amaçlarının halkı kin ve nefretle kutuplaştırmak olduğunu, tetikçilerini ve azmettiricilerini bilgi ve belgelerle tek tek ifşa edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın.

 

Serdar Tatlı'nın MHK Başkanı olarak atanmasıyla gündeme geldi

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, MHK Başkanı Zekeriya Alp'in istifa etmesinin ardından yerine Serdat Tatlı'nın atanması sonrası gündemde yer aldı.

Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, Tatlı'nın Dilmen'in aracılığıyla kurumun başına getirildiğini ileri sürdü.

NTV'deki programında hakkındaki iddialara ve  hakem camiasını etkilediği eleştirilerine sert cevap veren Dilmen, "Kimler vatan haini kimler vatan sevdalısı açıklayacağım" demişti.

Açıklamalarında futbol camiasından birçok ismi hedef alarak, "Türkiye'de bu, bugünlük konu değil. Kendi arı kovanlarına biri çomak sokmuş gibi düşündüler. Hafife alınacak bir konu değil bu" ifadelerini kullanan Dilmen, şu çağrıyı yaptı:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kesinlikle ve kesinlikle 'Temiz Eller' gibi operasyon yapması lazım. İstanbul Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığı'nın hepimizi, federasyonu, hakemler, temsilciler, gazetecilerin GBT'den geçirilmesi lazım. Maliye'nin ben de dahil bütün bu gazetecilerin girilmesi lazım. Nasıl vatandaşlardan vergi alınıyorsa, alınması lazım.

"Adalet istiyoruz" diyen Galatasaray yöneticilerine savcılık çağrısı yaptı

Süper Lig'de geçen haftaya damga vuran Ankaragücü-Galatasaray maçının ardından açıklamalarda bulunan ve "Adalet istiyoruz" diyen Abdurrahim Albayrak'a ve Türk spor camiasına çağrıda bulunan Dilmen, şöyle konuşmuştu:

Futbolda adalet kelimesi önemli. Galatasaray haksızlığa uğradık diyor, 3 gün önce Fenerbahçe Başkanı söylüyor, ondan önce Ahmet Nur Çebi 'Yerle bir ederim' diyor, demek ki tuhaflıklar var. Verin herkesi savcılığa, Türk futbolu temizlensin.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Süper Lig'de süre gelen hakem tartışmalarında medyada sık sık adı gündeme getirilen Dilmen için son iddia yine Erman Toroğlu'ndan geldi.

Haftasonu oynanan Ankaragücü-Galatasaray maçının ardından A Spor canlı yayınına telefonla bağlanan Toroğlu, Dilmen ile ilgili şu sözleri sarfetti:

Ankaragücü'nü tutuyorum inşallah kurtarırlar. Geçen hafta 3 gün önce Trabzonspor-Fenerbahçe maçının VAR’ı Cüneyt Çakır, o kadar tepki alan Çakır bugün yine maçın VAR’ı. O zaman şunu söyleyeceğim. Bu iş bir tuhaf, bu işlerdeki tayinler tuhaf. Kimse kimseyi yemesin. Serdar Tatlı'yla çay içmişliğim yok. Tek cümle söyleyeceğim. Artık Rıdvan Dilmen’in Serdar Tatlı olayına biraz daha değişik bakmak lazım diyorum ve iyi akşamlar diliyorum.

"Tatlı'nın MHK Başkanı olmasında Dilmen'in yüzde 100 payı var"

MHK Başkanı'nın göreve gelmesine ilişkin iddiaları ve Dilmen'in olaydaki rolüyle ilgilide iddiaları sürdüren Toroğlu, bugünkü köşe yazısında şunları kaydetti:

3 Büyükler'in yarışması yayıncı kuruluş için de güzel bir şey. Üçünün de sonuna kadar gitmeleri lazım. Çünkü dekoderlerin satılması lazım. Federasyon buna ayak uydurur mu, günahları boynuna… Öyle şeyler oluyor ki veya öyle şeyler yapıyorlar ki göstere göstere ve şunu söylemek istiyorlar: Bu yapılanları anlamamak öküzlüktür... Geçen hafta Trabzon'da bir maç oynandı. O iyi oynadı, bu kötü oynadı orasında değilim ama 89'da bir pozisyon var, spordan anlayan anlamayan herkes hemfikir oldu. Net penaltı ve sarı kart. Pozisyon hakem Uğurlu'nun önünde oldu, o vermedi. VAR'da Cüneyt var, o da çağırma lütfunda bulunmadı! 3 gün yayınlar yapıldı. Konuştuk, söyledik. Bir baktık ki Ankaragücü-Galatasaray maçının VAR'ı yine Cüneyt Çakır oldu. Daha da ileri gittiler, hakem Yaşar Kemal Uğurlu da başka VAR'a verildi. Yani şöyle diyor Serdar Tatlı: Siz yazsanız da çizseniz de hikaye… Ben baskı altındayım. Bu baskıyı kaldıramıyorum ve bu hakemleri veriyorum. Beni buraya kim veya kimler getirdiyse bu diyeti ödeyeceğim…

Yazısında Ankaragücü-Galatasaray maçında ev sahibi ekibin iyi oynadığını ve kazandıüını ancak kendisini ilgilendiren noktanın maçtaki pozisyonlar olmadığını dile getiren Toroğlu, "Bu iki hakeme hatalarına rağmen yine maç veriyorsan şunu söylüyorsun Türkiye'deki insanlara: Bunlar Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çok doğru kararlar verdi ve bunları ödüllendiriyorum" diyerek, şunları ileri sürdü:

Peki, soruyorum şimdi ben Halil Umut Meler'e bir de Cüneyt Çakır'a bir de dördüncü hakem Direnç Tonusluoğlu'na, Fatih Terim ve Ümit Davala'yı niye atamadınız? Atamazsınız beyler atamazsınız. Çünkü ezik kaldınız. Yaptığınız haltlardan dolayı Fatih ağzına ne geliyorsa saydı, yüreğiniz yetmedi. Siz şeytandan önce doğan hakemlersiniz. Futbolumuzda da şeytanlar var. Arkadaşlar Serdar Tatlı'nın MHK Başkanı olmasında Rıdvan Dilmen'in yüzde 100 payı var. Olabilir de futbol adamıdır ama bu kadar çok karışmayacaksınız..

"Rıdvan 1 ay önce Tatlı'ya sopayı gösterdi"

Kendisine komitelerden haber geldiğini ve buna karşılık kimseye telefon açmadığını ifade eden Toroğlu, yazısını şöyle sürdürdü:

'Bu 3 hakeme bir müddet maç verilmeyecek' dedim ve 1 hafta sonra Rıdvan, "Siz bunu nasıl yaparsınız, bu hakemler şöyledir böyledir" diye ara gazı verdi. Rıdvan zaten bundan 1 ay önce Serdar Tatlı'ya sopayı gösterdi. 'Bak Serdar bu işler böyle olmuyor' dedi. Zaten o saatten sonra işler değişti. Belli yerlerden takviyeyle gelirseniz ileride bedelini ödeme mecburiyetinde kalırsınız. Yoksa zaten gidersiniz. Rıdvan hakemleri koruyunca Merkez Hakem Kurulu, 180 derece dönmüş aynı Barış Manço'nun şarkısındaki gibi ve bu hakemlere maç verdiler.

Toroğlu, MHK Başkanı Serdar Tatlı ile MHK Yönetim Kurulu Üyesi Metin Tokat'a "Kimseyi yiyemezsiniz. Orta oyunu çok açık oynanıyor. Trabzon'u çıtır yaptılar. Galatasaray da yakalandı onu da çıtır yaptılar" diyerek yazısını şöyle sonlandırdı:

Sıra Beşiktaş'ta, onu merak ediyorum. Dikkat edin Ahmet Nur Çebi ikide bir beyanat veriyor. 'Beşiktaş'ın hakkını yedirmem' diyor. Nur Çebi, bayram değil seyran değil, bu beyanatları niye veriyorsun? Hiç merak etme seni de halledecekler. İnşallah yanılırım ve yanılmayı çok istiyorum. Daha yazılacak bir şeyler var. Şimdilik bekliyorum. Onları da yeri gelince kullanacağım. Bizim alemde hiçbir şey gizli kalmaz. Ama son olarak şunu da ilave etmeden geçemeyeceğim. Bizim anlı şanlı Üç Büyük kulübümüzün hiçbirinin diğerine bir şey demeye hakkı yok. Bunlar yıllarca her haltı yaptılar. Rakipleri de bunları biliyor. O yüzden bağırıyorlar. Biz bu alemde 40 kişiyiz birbirimizi iyi biliriz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU