Galatasaray, 3 kulüp yöneticisi ve 1 futbolcu PFDK’ye sevk edildi

PFDK’ye sevk edilen isimler arasında Mustafa Cengiz, Abdurrahim Albayrak, Yusuf Günay ve Mustafa Muhammed yer aldı

Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Galatasaray Kulübünün yanı sıra başkanı Mustafa Cengiz ile yöneticileri Abdurrahim Albayrak, Yusuf Günay ve sarı-kırmızılı futbolcu Mustafa Muhammed'i Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

TFF'den yapılan açıklamaya göre sarı-kırmızılı ekibin MKE Ankaragücü ile oynadığı maçın ardından Mustafa Cengiz, Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay'ın sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle tedbirsiz kurula sevki kararlaştırıldı. 

Aynı maçta kırmızı kart gören sarı-kırmızılı oyuncu Mustafa Muhammed ise kural dışı hareketinden dolayı tedbirli olarak PFDK'ye gönderildi.   

Galatasaray Kulübü de talimatlara aykırı hareket ve kulüp sosyal medya hesabından yapılan sportmenliğe aykırı açıklamalar nedeniyle kurula sevk edildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Albayrak: Adelet istiyoruz

Maçın ardından Galatasaray'ın İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak hakem yönetimine tepki göstermiş ve "Adalet istiyoruz" demişti.

Sert açıklamalarda bulunan Albayrak şunları kaydetmişti:

Muhammed'i böyle mi durdurmak istiyorsunuz. Demek ki bugünkü planlarını bozamadık. Adalet istiyoruz, adalet. Futbolda adalet kalmadı. Yeter artık, buramıza geldi. Niye biz çocuğumuzu çoluğumuzu bırakıp buralara geliyoruz, neden kar kış demeden çalışıyoruz, neden milyon dolarları sokaklara döküyoruz? Kimse konuşamıyor, konuşturmuyorlar bizi. Böyle bir şey olabilir mi? Konuştun mu cezayı basıyorlar. Kardeşim Mustafa Muhammed'in hareketi kırmızı kart mı? Eğer bu kırmızı kartsa Trabzon'daki penaltıdır, babasıdır. Yeter... Ömür boyu men etsinler, ben de bu mesleği bırakayım artık. Yeter arkadaşlar. Kime hizmet ediyoruz, nedir bu. Adalet istiyoruz, farklı bir şey istemiyoruz. İyi oynamayabiliriz, tamam. Mustafa Muhammed'in pozisyonunu sabaha kadar seyretsinler. Bu gece rahat uyuyabilecek misin. Nedir bize kastınız.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU