Ulusal Kanal, Emin Çölaşan'a dava açıyor

Çölaşan, Ulusal Kanal’ın Digiturk’e girmek için örtülü ödenekten para aldığına yönelik iddiaların olduğunu köşesinde paylaşmıştı

Fotoğraf: AA

Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Türkkan, Sözcü yazarı Emin Çölaşan’a kanalın Digiturk’e girmek için örtülü ödenekten 500 bin dolar aldığına yönelik iddiası sebebiyle dava açacaklarını söyledi.

Emin Çölaşan, dün kaleme aldığı köşe yazısında Ulusal Kanal’ın Digiturk’te yayına başlamasıyla ilgili olarak “Elin ağzı torba değil ki büzesin, öbür yanda ortaya bir sürü söylenti çıkıyor. O kadar ki, bazıları bu 500 bin doların Ulusal Kanal'a Vatan Partisi güçlensin diye örtülü ödenekten verildiğini ve Digitürk'e o yolla ödeme yapıldığını bile iddia ediyor” iddiasında bulunmuştu.

Aydınlık gazetesinin aktardığına göre Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Türkkan, Çölaşan’a şu ifadelerle yanıt verdi:

Bu yalanın sahibi Emin Çölaşan'dır, bu yalan metnini yayınlayan da Sözcü gazetesidir. Kampanyanın başladığı günden itibaren milletimize, ‘Ulusal Kanalımızı Tivibu ve Digitürk'e sokmak istiyoruz. 3.5 milyon lirayı toplamamız gerekiyor’ diye bir mektup yazdık. Bunu basın metni haline getirdik tüm gazetecilere, köşe yazarlarına, gazetelerin haber servislerine gönderdik. Dört aydır Sözcü gazetesi tek satır haber yapmadı, Emin Çölaşan tek bir satır yazmadı. Ama zafere ulaştığımız gün, o zaferi bozmak için Emin Çölaşan, psikolojik savaş görevi yerine getiriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Emin Çölaşan'ı Ulusal Kanal gönüllüleriyle görüşmeye davet eden Türkkan, “Her yerden dostlar yazıyor. Bu yalan, sadece Ulusal Kanal'a değil, Ulusal Kanal'ın bu kampanyasına katılan herkese yapılan iftiradır. Gönüllüler ‘Ben de şikayetçiyim ben de dava açacağım’ diyorlar. Çölaşan gelsin, Balıkesir'e gidelim. Etem ağabeyimizin yerine gidelim. Bakın 15 milyon liralık zeytinliğini, evini, yazlığını, hepsini Görev Vakfı'na bağışladı” dedi.

"İftira atıyor"

Adnan Türkkan, Çölaşan’ın "Ulusal Kanal daha çalışanlarının maaşlarını vermiyor nasıl Digitürk'e girdi" sözlerine de şu yanıtı verdi:

Bırakın maaş almayı, Ulusal Kanal emekçileri maaşlarını bu kampanyaya bağışladı. Siz kendi bireysel dünyanızda başka şeyler görüyor olabilirsiniz ama burada vatan için, millet için paylaşmak var. Ulusal Kanal emekçileri her şeyini ortaya koyuyor.  Tüm banka hesaplarımız ortada. 5 bine yakın izleyicimiz, Görev Vakfı destekçimiz bu kampanyaya katıldı. Bunun içerisinde 25 lira gönderen arkadaşımız da var, 200 bin lira gönderen sanayicimiz de var. Büyük bir emek seferberliği var. Herkes Ulusal Kanal Tivibu'ya, Digitürk'e girsin, 20 milyon kişiye daha ulaşsın diye alın terini, ürettiğini burada paylaştı. Çok açık bir şekilde Çölaşan bu emeklere, Hayriye öğretmenimize, Ethem abimize, öğrenci kardeşlerimize iftira atmaktadır.

Buradan bütün dostlarımıza, Ulusal Kanal izleyicilerine bir kez daha çağrı yapıyoruz. Mademki bu başarımız birilerini rahatsız etti ve psikolojik savaş için Emin Çölaşan sahaya sürüldü, biz de diyoruz ki şu kalan eksikleri de tamamlayalım. Ulusal Kanal daha güçlü bir şekilde, bu Biden çetesiyle, iftiracılarla, gümbür gümbür mücadele etsin, başarılar kazansın.

"Hesaplarımız açık"

Görev Vakfı Başkanı Erkan Önsel de “Binlerce Ulusal Kanal gönüllüsü, işçisi, çiftçisi, zanaatkarı, sanayicisi dahil olmak üzere bütün bir millet bu kampanyaya eşsiz bir destek verdi. Türkiye tarihinde hiçbir medya kuruluşunun yapamayacağı eşsiz bir mücadeleye önderlik etmiş bulunuyoruz. Banka hesaplarımız açık, ortadır. Emin Çölaşan’lar Ulusal Kanal'a karşı kinlerini kusuyorlar. Karşılarında bir düşman varmış gibi hareket ediyorlar. Avukatlarımız derhal harekete geçiyorlar” diye konuştu.

 

Aydınlık, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU