Lüks makam aracı isteyen rektör kendini savundu: Sanki Ferrari, her rektörlükte var

Siirt Üniversitesi Rektörü Murat Erman makam aracı için 30 özellik sıraladı: 4X4, uydu telefonlu, en az 190 beygirlik ve yabancı menşeli...

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman / Fotoğraf: AA

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman 28 aylığına kiralanacak makam aracı için istediği özelliklerle gündemde.

Türkiye'deki 108 üniversite arasında başarı sıralamasında 90. sırada olan Siirt Üniversitesi, 13 Kasım'da rektörün dikkat çeken isteklerini de kapsayan makam aracı ihalesine çıktı.
 


Sözcü Gazetesi'nden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Rektör Erman'ın aracı için istediği özellikler şöyle: 

  • Yabancı menşeli ve dizel ve siyah renk 
  • Saatte 232 Km hız 
  • 4×4 dizel motor, 2000 cc, en az 190 beygir güç
  • Start stop, ısıtmalı koltuk, uydu telefonlu

İhalenin şartnamesinde yer alan maddeye göre Rektör Murat Erman makam aracını mesai saatleri dışında da kullanabilecek.

İstediği özellikler bu kadar da değil...

Makam aracının sürücü, ön yolcu, yan ve perde hava yastıklı, dinamik süspansiyonlu, uzaktan kumandalı merkezi kilitli, immobilizer ve start-stop sistemi, enerji geri kazanım sistemi, hız sabitleme sistemi, verimlilik modülü ve  elektromekanik direksiyonu olması gerektiği belirtildi.

Uydu telefon ve Bluetooht bağlantısı, deluxe çift bölgeli tam otomatik klimalı, 4 kol tasarımlı çok fonksiyonlu deri direksiyon, ön ve arka park mesafe ölçer park sensörlü  olarak tanımlanan aracın elektromekanik park frenli, elektrikli ısıtmalı ve katlanabilir yan aynalı olması gerektiği ifade edildi.   28 aylığına kiralanacak araç için sürücü bilgilendirme sistemli, yol bilgisayarlı, Türkçe navigasyonlu, ısıtmalı koltuklu, uzunluğu 4 bin 932 mm., genişliği bin 874 mm, yüksekliği bin 455 mm, ağırlığı bin 660 kg, azami hızı 232 km/saat, hızlanması da, 0-100 km/saat 8.2 saniye olacak şeklinde sıralandı.

"Sanki Ferrari..."

Rektörün özelliklerine sıralayarak sipariş ettiği makam aracı gündem olup eleştiri alınca Prof. Erman'dan yanıt geldi.
Rektör yine Sözcü Gazetesi'nden Can Mumay'a konuştu.
Önceki rektörden kalan aracın 2008’de takla attığını ve tamir masraflarının pahalıya mal olduğunu söyleyen rektör, otomobilin daha önce başka bir firmadan kiralandığını, ancak ilgili firma sözleşmeyi feshettiği için kamu ihalelerinden men edildiğini belirtti.
Rektör otomobil için istediği koşulların abartıldığını savundu.

“Otomobilin sözleşmesini feshettiler. Biz de yeni bir araç için ihaleye çıktık. Sanki Ferrari. Her rektörlükte olan bir otomobil bu” 

DAHA FAZLA HABER OKU