Kılıçdaroğlu, "iktidarın ilk haftasında yapılacaklar" listesindeki 8 maddeyi duyurdu

"İktidarımızın ilk haftasında yapacaklarımız" başlığıyla paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, esnaf ve çiftçilerin bazı borçlarının silineceğini, şehitler için toplanan yardım paralarının ailelere verileceğini kaydetti

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldikleri takdirde ilk hafta yapacaklarının listesini yayımladı.

Sosyal medya hesabından "İktidarımızın ilk haftasında yapacaklarımız" başlığıyla paylaşım yapan Kılıçdaroğlu'nun listesinde esnaf ve çiftçiler için yapılacak desteklerin yanı sıra "şehitler" için toplanan yardım paralarının hak sahiplerine dağıtılması yer aldı.

Kılıçdaroğlu paylaşımında şunları kaydetti:

Katar ordusuna peşkeş çekilen Sakarya'daki Tank-Palet Fabrikası'nı hemen geri alıp, şanlı ordumuza iade edeceğiz.

Esnafın, pandemi döneminde bankalardan aldığı kredilerin faizlerini silecek, anaparayı ise makul ölçülerde taksite bağlayacağız.

Bir kararname ile esnafın stopaj vergisini kaldıracağız.

Çiftçilerin, bankalardan veya tarım kredi kooperatiflerinden aldıkları kredilerin faizlerini sıfırlayacak, anaparayı ise makul ölçülerde taksite bağlayacağız.

KYK borçlarındn ötürü başlatılan tüm hacizleri durduracak, borçların faizlerini silecek; borçlu iş sahibi olduğunda, anaparayı makul taksitlere böleceğiz.

Beşiktaş'taki terör saldırısında hayatını kaybeden 39 polis, 8 sivil toplam 47 şehidimiz için toplanan paraların tamamını faizleriyle birlikte, hak sahiplerine teslim edeceğiz

15 Temmuz Şehit ve Gazileri için vatandaştan toplanan paraların tamamını faizleri ile birlikte hak sahiplerine vereceğiz

Hangi koşulda bedeli ne olursa olsun; vatan topraklarına sahip çıkacak, Süleyman Şah Türbesi'ni vatan toprağına geri götürerek, orada şanlı bayrağımızı dalgalandıracağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU