İYİ Partili Cinisli: AK Parti döneminde bir nesil kaybettik

Cinisli Erzurum’daki AK Parti kongresinden sonra binde 38’e kadar düşmüş Kovid-19 oranının bir anda binde 60’lara çıktığını savundu

Fotoğraf: İYİ Parti Basın Birimi

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, AK Parti döneminde bir nesil kaybedildiğini söyledi.

Cinisli, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Pandemi öncesinde de ülkenin zor durumda olduğunu, pek çok sektörde krizlerin olduğunu söyleyen Cinisli, içeride ve dışarıda ülke yönetimini üstlenen yapının güven kaybına uğradığına, kendi vatandaşımızın da yabancıların da iktidara güvenmediğine dikkat çekerek “Bugünkü iktidar miadını doldurmuştur” dedi.

Ülkenin dört bir yanını karış karış gezdiklerini, vatandaşların feryatlarını, kendi memleketi Erzurum Horasan’da esnafın dertlerini dinlediğini belirten Cinisli, izlenimlerini şöyle anlattı:

Sorunlar çeşit çeşit bir bölgesel sorunlar var bir de herkesin ortak sorunları var. Bu sorunlar içerisinde sosyal sorunlar var, ekonomik sorunlar var, çevre sorunları var, gençlerin güvensizlik sorunu var. Çevreyi fazlasıyla ihmal ediyoruz. Bizim anlayışımızdaki büyüme ile iktidarın anladığı büyüme çok farklı. Biz kalkınmadan bahsediyoruz iktidar büyümeden bahsediyor. Yeni açıklanan büyüme rakamlarına bakarsak bir miktar büyüdüğümüzü iddia ediyorlar veri siparişi verilen TÜİK rakamları bunlar. Geçtiğimiz altı senedeki kişi başına düşen milli gelire baktığınız zaman 12 bin 500 dolardan 8 bin dolara düşmüş bir milli gelirden bahsediyoruz. Bu kadar kesin bir düşüş varken nasıl büyümeden bahsedildiğini benim aklım almıyor.  Gençlerimiz bugün bir çıkmazda, maalesef okudukları üniversiteleri hakiki üniversite zannederek gittiler, fakat bugün yüzbinlerce işsiz genç kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimizin üzerinde yükler var, Kredi Yurtlar Kurumundan aldıkları borçlar var. Ülkenin içinde bulunduğu boğucu iklimden dolayı kendilerine artık ülkede yer bulamaz halde görüyorlar. En acısı kendilerinden daha az eğitim almış, daha az niteliklere sahip kendi yaşıtlarının particilik vesilesi ile önemli yerlerde işler bulmalarını gördükçe isyan eder hale gelmişlerdir. Onları partizanlık uğruna sanki bu ülkenin vatandaşı değilmiş gibi hissettirmeye kimsenin hakkı yoktur. Eşitliği getirmemiz lazım, demokrat şartları getirmemiz lazım.

“Bir nesli kaybettik”

Esnafın borç içinde olduğunu ve faturalarını ödeyemediğini vurgulayan Cinisli, “Köylerimiz boşalıyor, üretimden kopardık, çiftçinin geleceğe dair umutlarını tamamen boşa çıkardık. AK Parti döneminde bir nesil kaybettik ve tarım sektörünü kaybettik” dedi.

Cinisli şöyle devam etti:

Erzurum sosyal olarak ve ekonomik olarak gittikçe geri gidiyor. Erzurum Türkiye’deki dinamikleri ayakta tutan bir şehirdir, bu şehrimizin kıymetini bilmemiz lazım, ayakta tutmamız lazım. Erzurum pahalı yaşanan bir şehir, bunun sebeplerinden bir tanesi uzun süren kış aylarında yakılan doğalgaz ve elektrik giderleri. Doğalgaza son 59 günde üçüncü defa zam geldi. Erzurum’a 1969 yılından beri devlet himayesinde istihdam yaratan yatırım Erzurum’a gelmiyor. Son zamanlarda yapılmaya çalışılan bazı yatırımların da fiyasko ile sonuçlandığını görüyoruz. Erzurum’a turizmle ilgili yatırımlar çekmemiz lazım. Bu yatırımları çekmemiz için Erzurum’a halisane duygularla hizmet eden siyasilerin, hizmet ekibinin belediyenin olması lazım. Bugüne kadar maalesef hizmet eden milletvekilleri belediye maalesef göremiyoruz. Eğer olsaydı Erzurum 2012’de 51. Sıradayken 1019’da 67’nci sıraya düşmezdi. Burada şehrimizin siyasilere verdiği destek çok doğru bir şekilde değerlendirilmemiştir.

Kongre tepkisi: Vaka oranı arttı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kullandığı “Lebalep” ifadesine de tepki gösteren Cinisli, “Lebalep dolu kongreler seyrediyoruz, Erzurum’da da bunlardan biri gördük. Erzurum’da binde 38’e kadar düşmüş Kovid-19 oranı bir anda binde 60’lara çıktı. Sadece Erzurum’da yapılan kongre değil tabi sebep Erzurum dışındaki kongrelere Erzurumluların taşınması ve geri gelmesi de sayıyı artıran sebeplerden. Bu sorumsuz davranışlar vatandaşlarımızı incitiyor, bizler cenazelerimizi kaldıramazken cami avlularına sığmayan Ak Parti cenazeleri görüyoruz, statlara sığmayan AK Parti kongreleri görüyoruz. Bunlar ayıp davranışlardır, buradan protesto ediyorum kınıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU