Bitlis'in Tatvan ilçesinde öğrenciler dünyaca ünlü tabloları canlandırdı

Van Gölü Ortaokulu’nda alışılmışın dışında bir resim etkinliği düzenlendi. Etkinliğin görüntüleri sosyal medyada viral oldu

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Van Gölü Ortaokulu’nda öğrenciler, görsel sanatlar öğretmeni Sevda Eren öncülüğünde ikonik tabloları canlandırdı.

Van Gölü Ortaokulu’ndaki resim etkinliği, çekilen bir videonun sosyal medyada yayılmasıyla duyuldu.

Dünyaca ünlü isimlerin tablolarının canlandırıldığı etkinlik, Hollandalı ressam Johannes Vermeer’in İnci Küpeli Kız tablosu ile başlıyor.

Etkinlikte Vincent Van Gogh, Picasso ve Salvador Dali gibi isimlerin yanı sıra Türk ressam Nuri İyem imzalı portrenin canlandırması da yer aldı.

 

Nuri İyem tablosu canlandırması.jpg
Van Gölü Ortaokulu öğrencisinden Nuri İyem tablosu canlandırması / Fotoğraf: Twitter @sevdAlin

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Etkinlik öncesinde önce öğrenciler kendi tiplerine uygun olarak seçim yaptı, ardından makyaj ve kıyafetlerle portrelerdeki kişilere bire bir benzetilmeye çalışıldı.

Öğrencilerin canlandırdığı tabloların çerçevesinde eserlerin fotoğrafları da yer aldı.

 

Van Gogh tablosu -Twitter- öğrenci.jpg
Van Gölü Ortaokulu öğrencisinden Vincent Van Gogh tablosu canlandırması / Fotoğraf: Twitter @sevdAlin

 

Van Gölü Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Sevda Eren’in devlet okulundaki imkanlarla yaptığı çalışma, beğeni topladı.

Sevda öğretmen ve öğrencilerine sosyal medyada destek mesajları atıldı. 

Kullanıcılar, sanata ve eğitime farklı bir bakış getirerek öğrencilerin hayal güçlerini geliştirmeye yönelik çalışma gerçekleştiren öğretmene destek verdi.

 

 

Öğretmen Sevda Eren’den yetkililer ve velilere çağrı: Resme, sanata kıymet verilsin

Instagram’a koyduğu etkinlik videosunun sosyal medyada yayılmasıyla bir anda gündem olan Van Gölü Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Sevda Eren, yaşananlar karşısında şaşkın.

 

Görsel sanatlar Öğretmeni Sevda Eren.png
Görsel sanatlar Öğretmeni Sevda Eren /  Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Etkinlik fikrinin geçtiğimiz Ekim-Kasım aylarında ressamları tanımak amacıyla derslerde yapılan çalışmalarda ortaya çıktığını anlatan Eren’in dikkat çektiği bir nokta var:

“Her öğrencinin ayrı bir yeteneği vardır. Diğer derslerde çok başarılı olmasa da bir öğrencinin sanata, resme yeteneği olabilir. Öğrencilere güvenip, onlara inandıktan sonra pek çok şey başarılır.”

 

Van Gölü Ortaokulu 1.png
Etkinlikte 5.- 8. sınıflar görev aldı / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Bu kadar ilgi beklemediğini belirten Eren, başlangıçta zorluk çekseler de yılmadıklarını ve atık ürünleri değerlendirdiklerini söylüyor:

“Bir atölyemiz bile yoktu ama pes etmedik, çok çalıştık. Oturduğumuz sandalyelerden, kullandığımız masalara kadar pek çok şeyi atık ürünlerden elde ettik.”

 

 

masa öğrenciler 2.png
Sandalye, masa ve sıralarda çizimler yer alıyor / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki resim çalışmasıyla ismini duyuran Sevda öğretmenin yetkililere ve velilere de çağrısı var:

“Tüm meslektaşlarım adına yetkililere söylemek istediğim bir şey var. Resim önemli bir derstir. Resme, sanata kıymet verilsin. Velilere de çağrım var, lütfen bizi sadece sene sonunda, not zamanında hatırlamayın.”

“Türkiye’yi temsil edecek öğrenciler çıkarmak istiyorum”

Eşinin işi nedeniyle 2 sene önce yerleştikleri Bitlis’in Tatvan ilçesinde 1 yıl daha görev yapacağını söyleyen Eren, gelecek hedeflerine ilişkin şu sözleri söylüyor:

“Etkinliğimizde Türk ressamlar Sait Tuna, Neşet Günal ve Nuri İyem’in eserlerini canlandırdık. Türkiye’yi temsil edecek öğrenciler çıkarmak istiyorum.”

 

Tablo canlandırma etkinlikleri yurtdışında da ilgi görüyor.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU