Netflix dizisi Ginny ve Georgia, "cinsiyetçi" Taylor Swift şakası nedeniyle yoğun eleştiri altında

Pop yıldızı yıllarca kişisel yaşamının sanatı üzerindeki etkilerinin kamuoyunca irdelenmesine maruz kaldı

Netflix dizisi iki çocuklu bir annenin yeni bir hayata başlama macerasını anlatıyor (Netflix)

Netflix'in popüler yeni dizisi Ginny ve Georgia'nın Taylor Swift hakkında cinsiyetçi bir şakaya yer vermesi üzerine pop yıldızın hayranları diziyi eleştiri yağmuruna tuttu.

Dizinin ilk sezonunun son bölümünde genç Ginny Miller (Antonia Gentry) ve annesi Georgia (Brianne Howey) genç kızın ilişkileri hakkında tartışıyor.

Kavga sırasında Georgia, Ginny'nin erkek arkadaşı Hunter'dan ayrıldığını varsayar ve Ginny buna karşılık verir:

Sana ne? Sen Taylor Swift'ten hızlı erkek değiştiriyorsun.

Sosyal medyada Swift hayranları, ilişkileri yıllarca kamuoyunca irdelenen şarkıcıyla ilgili böyle eskimiş bir klişe kullandığı için dizinin senaristlerini kınadı.

Benzer bir espri başka bir Netflix yapımında da yer almıştı. Degrassi: Next Class dizisinde karakterlerden biri "Taylor Swift bütün kariyerini eski sevgililerinden yaptı" iddiasında bulunmuştu.

Bazı hayranlar Netflix'i reytinglerini yükseltmek için kasten kendilerini kızdırmaya çalışmakla suçlarken başkaları bunun basbayağı kadın düşmanlığı olduğunu söyledi.

Bir hayran “Netflix'in platformunda iki tane Taylor Swift projesi varken ona böyle davranmakta bir sakınca görmesi bana doğru gelmiyor! TAYLOR SWIFT'E SAYGI GÖSTERİN" diye yazdı.
 


Sıkça paylaşılan başka bir tweetteyse "2021'de hala bu tarz şeylerin olmasına inanamıyorum, bu kesinlikle iğrenç ve kadın düşmanı" dendi.

Oyuncu Joe Alwyn'le 2017'den beri ilişkisi olan Swift basının ilişkilerini ve sanatını nasıl ele aldığı meselesine geçmişte birkaç kez değinmişti.

2015'te Maxim'e konuşan Swift, duygularından bahseden bir erkeğin "cesur" sayıldığını, aynı şeyi yapan bir kadın içinse "fazla bilgi veriyor" dendiğini belirtmişti.

Geçen yıl Avustralyalı radyo istasyonu 2DayFM'e verdiği röportajda şarkıcı sadece eski sevgilileri hakkında şarkı yazdığı iddiasına karşılık verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kimse Ed Sheeran hakkında bunu söylemiyor. Kimse Bruno Mars hakkında da bunu söylemiyor" diyen Swift "Açıkçası bu fazlasıyla cinsiyetçi bir bakış açısı" diye eklemişti.

Şarkıcı "Asla isim vermemek üzerine gerçekten katı, şahsi bir politikam var. O yüzden bir şarkının belirli bir kişi hakkında olduğunu söyleyen herkes sadece spekülasyon yapıyordur" demişti.

Geçen yıl Swift, Folklore ve onun kardeş albümü Evermore olmak üzere iki albüm çıkardı.

Bu yılki Grammy Ödülleri töreninde Folklore, Yılın Albümü ve Yılın Şarkısı ("Cardigan" parçası için) dahil birçok Grammy'ye aday gösterildi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU