Trabzonspor-Fenerbahçe rekabetinde 129. randevu: Sarı-lacivertliler yeniden çıkış yakalamak, bordo-mavililer seriyi sürdürmek istiyor

Süper Lig'in 27. haftasında zirve yarışını yakından ilgilendiren maçta kötü günler geçiren Fenerbahçe ile Abdullah Avcı sonrası büyük bir çıkış yakalayan Trabzonspor karşı karşıya gelecek

İki takım arasındaki 47 yılı aşkın rekabette Fenerbahçe 49, Trabzonspor 41 galibiyet elde etti / Fotoğraf: AA

Trabzonspor ile Fenerbahçe, Süper Lig'de zirve yarışını etkileyecek kritik maçta karşı karşıya gelecek.

Trabzon'daki Medical Park Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı, hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Serkan Olguncan ve Erdinç Sezeratam'ın yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Ali Şansalan olacak.

Bu sezon geride kalan 26 haftada 51 puan toplayan ancak son haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Fenerbahçe, rakibini yenerek yeniden çıkış yakalamak ve zirveyle arasındaki puan farkını korumak için mücadele edecek.

 

 

48 puandaki Trabzonspor ise Abdullah Avcı ile yakaladığı çıkışı sürdürmek ve rakibini yakalamak için ter dökecek.

Süper Lig'de çıktığı son 7 maçta rakiplerini mağlup eden Trabzonspor, galibiyet serisini 8 müsabakaya çıkarmayı planlıyor.

İki takım arasında ligin ilk yarısında Ülker Stadı'nda oynanan müsabakayı Fenerbahçe 3-1 kazanmıştı.

Trabzonspor ise Fenerbahçe'yi sahasında konuk ettiği son 4 maçta yenilgi yüzü görmedi.

 

Trabzonspor-AA.jpg
Trabzonspor, ligde geride kalan haftalarda 48 puan topladı / Fotoğraf: AA

 

47 yılı aşan rekabette rekabette 129. randevu

Trabzonspor ile Fenerbahçe, yarın Süper Lig'de yapacakları maçla 129. kez karşı karşıya gelecek.

Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 13 Şubat 1974'te yapılan ve 0-0 sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başlayan 47 yılı aşkın rekabette, galibiyet sayısında Fenerbahçe'nin 8 farkla üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertli ekip, 95 lig, 14 Türkiye Kupası, 9 özel, 4'er Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupası ile 2 TSYD Kupası olmak üzere toplam 128 maçtan 49'unu kazandı, bordo-mavili takım ise 41 galibiyet elde etti. Taraflar 38 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı.

Fenerbahçe'nin toplam 162 golüne, Trabzonspor 142 golle cevap verdi.

 

 

Abdullah Avcı'nın öğrencilerinin son 10 lig maçında yenilgisi yok

Karadeniz temsilcisi, 2021 yılında oynadığı lig maçlarında mağlubiyet yüzü görmedi.

Bordo-mavililer, 2021 yılında oynadığı 10 lig maçında 9 galibiyet, 1 beraberlik alarak rakiplerine hiç boyun eğmedi.

En son 26 Aralık 2020'de konuk ettiği Galatasaray'a 2-0 yenilen Karadeniz ekibi, daha sonra 64 günlük süre içerisinde yenilgi yaşamadı.

Süper Lig'de son 7 maçını kazanarak son 17 sezondaki en iyi galibiyet serisini elde eden Trabzonspor, Fenerbahçe'yi yenerek iyi gidişatını sürdürmek istiyor.

Bordo-mavililer, Fenerbahçe karşılaşmasını kazanması halinde ligde galibiyet serisini 8'e çıkartarak 2003-2004 sezonundaki 11 maçlık seriye bir adım daha yaklaşacak.

 

Fenerbahçe -AA.jpg

51 puanlı Fenerbahçe, Trabzonspor'u mağlup ederek şampiyonluk yarışında yara almak istemiyor / Fotoğraf: AA

 

Fenerbahçe, Trabzonspor'u yenerek moral bulmak istiyor

Son 3 maçında 2 mağlubiyet yaşayan Fenerbahçe, Trabzonspor'u yenerek moral bulmak istiyor. 

Süper Lig'de yaptığı maçların 16'sını kazanan, 3'ünde berabere kalan ve 6'sını kaybeden sarı-lacivertli takım, hanesine 51 puan yazdırdı.

Fenerbahçe, şampiyonluk yolundaki en önemli rakiplerinden Galatasaray ve Beşiktaş'ın 3'er puan gerisinde 3. sırada yer alıyor.

İki takımda da önemli eksikler var

Dev maç öncesi her iki takımdaki eksiklikler takımların performansını yakından etkileyecek.

Sarı-lacivertli takımda 4 futbolcu, Trabzonspor maçında forma giyemeyecek.

Fenerbahçe'de sakatlığı süren Luiz Gustavo ve Diego Perotti ile İrfan Can Kahveci, Filip Novak ve Caner Erkin karşılaşmada görev yapamayacak.

Trabzonspor'da ise sakatlıkları bulunan Abdülkadir Ömür ve Anders Trondsen mücadelede forma giyme şansu bulamayacak. Öte yandan Kovid-19 testleri negatife dönen oyuncular ile sakatlığı düzelen Abdulkadir Parmak, takımda yer alabilecek.

Bordo-mavililerde Edgar Ie, Vitor Hugo ile Abdulkadir Parmak, sarı-lacivertli ekipte ise, Enner Valencia, Marcel Tisserand, Mert Hakan Yandaş, Serdar Aziz ile Sinan Gümüş, sarı kart görmeleri halinde gelecek hafta maçlarında cezalı duruma düşecek.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU