Estetik cerrah, Zoom'daki duruşmaya ameliyatın ortasında katıldı

Mahkeme durumun uygunsuz olduğuna karar vererek başka bir duruşma tarihi ayarladı

Cerrah defalarca duruşmaya devam etmek istediğini belirtti (Sacramento Bee)

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki bir cerrah, ameliyat sırasında Zoom görüşmesine bağlandı.

Sacramento ilçesindeki estetik cerrah Dr. Scott Green, aldığı trafik cezasıyla ilgili çevrimiçi düzenlenen duruşmaya üzerinde ameliyat önlüğü, maskesi ve bonesiyle girdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mahkemenin zabıt katibi doktora duruşmada bulunmak için uygun olup olmadığını sorduğunda doktor "Uygunum efendim. Ameliyathanedeyim. Duruşmaya katılmak için müsaitim. Devam edelim" dedi.

Koronavirüs nedeniyle ABD'deki mahkemeler çevrimiçi görüntülü konferanslar üzerinden düzenleniyor.

Green perşembe günü mahkeme karşısına çıktığında, Sacramento mahkemesinde davaya bakan Gary Link, doktora şunları söyledi:

Yanılmıyorsam, bir ameliyathanenin ortasında aktif olarak bir hastayla ilgilenen bir sanık görüyorum. Doğru mu Dr. Green?

Doktor "Evet, efendim" diye yanıt verdikten sonra Link "Hastanın durumu açısından endişeleniyorum" diyerek duruşmayı erteleyebileceklerini söyledi.

Fakat doktor duruşma için müsait olduğunu yineleyerek devam etmek istediğini, ameliyathanede kendisiyle birlikte çalışan başka cerrahlar da bulunduğunu, bir sorun olduğunda işi onlara devredebileceğini belirtti.

Ancak Link durumdan rahatsız olarak "Bunun uygun olduğunu düşünmüyorum. Duruşma için bir hastayla uğraşmadığın uygun bir tarih belirleyeceğim" dedi.

Öte yandan yaşananlar Kaliforniya Sağlık Kurulu'nun dikkatini çekti. Kurulun sözcüsü "Hekimlerin hastalarını tedavi ederken belirli özenli davranmaları açısından belirli standartları takip etmelerini bekliyoruz" dedi.

Sözcü kurulun olayla ilgili inceleme başlattığını da belirtti.



Independent Türkçe, Buzzfeed News, Sacramento Bee

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU