Galatasaray tarihinin "en fazla forma giyen" ve "en çok kupa kazanan" yabancı oyuncusu Muslera, Süper Lig'de üçüncü kez "dalya" diyecek

Galatasaray'ın Uruguaylu kalecisi Fernando Muslera, Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçıyla Süper Lig'deki 300. karşılaşmasına çıkacak

Fernando Muslera / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın en fazla forma giyen yabancı oyuncusu unvanını elinde bulunduran Fernando Muslera, 27. haftada Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında forma giymesi halinde ligdeki 300. maçına çıkarak "dalya" demeye hazırlanıyor.

2011-12 sezonunda İtalya'nın Lazio ekibinden kadroya katılan Uruguaylı eldiven, geldiği günden bu yana Galatasaray'ın en istikrarlı ismimlerinin başında geliyor.

Süper Lig'deki ilk sınavını 2011-12 sezonunun ilk haftasında 2-0 kaybettikleri Medipol Başakşehir maçında veren Muslera, 2013-2014 sezonunun 33. haftasında Trabzonspor'u 4-1 yendikleri müsabakada 100. maçını oynadı. 

Uruguaylı kaleci, Galatasaray'da 200. lig maçına ise 2016-17 sezonunun 34. haftasında Konyaspor'u 2-1 mağlup ettikleri karşılaşmada çıktı.

Sarı-kırmızılı taraftarların en sevdiği isimlerin başında gelen ve hem performansı hem de karakteriyle futbolseverlerin takdirini kazanan tecrübeli kaleci, Galatasaray'da görev yaptığı 10 sezonda birçok önemli başarı ile rekora imza attı.

 

Muslera - GalatasaraySK.jpg
Muslera, Galatasaray'da 5 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası ve 5 kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı / Fotoğraf: @GalatasaraySK

 

299 maçın 111'inde gol yemedi

Muslera, Galatasaray'da görev aldığı 299 lig maçında toplam 294 gol yedi.

Süper Lig maçlarının 111'inde kalesini gole kapatmayı başaran tecrübeli kaleci, 188'inde ise rakiplerin gol bulmasına engel olamadı.

Muslera, Süper Lig kariyerinde bir maçta kalesinde en fazla 5 gol gördü.

Uruguaylı file bekçisine, Galatasaray'da görev yaptığı bu maçlarda iki kez kırmızı, 26 kez de sarı kart gösterildi.

 

Muslera-AA1.jpg

Muslera, sadece saha içinde değil, saha dışındaki davranışlarıyla da futbolseverlerin sevgisini kazandı / Fotoğraf: AA

 

En fazla maça çıkan yabancı oyuncu

Galatasaray forması altında en fazla resmi maç oynayan yabancı futbolcu unvanına sahip olan Fernando Muslera, Süper Lig maçlarının yanı sıra 39 kez UEFA Şampiyonlar Ligi, 19 Türkiye Kupası, 7 TFF Süper Kupa ve 6 UEFA Avrupa Ligi müsabakasında forma giydi.

Toplam 270 maçla Galatasaray formasını en çok giyen yabancı futbolcu olan Muslera'yı, 239 karşılaşmayla Zoran Simovic takip ediyor. Faryd Mondragon 238 maçla üçüncü, Cevad Prekazi ise 235 müsabakayla dördüncü sırada bulunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

En çok kupa kazanan yabancı futbolcu

Fernando Muslera, Galatasaray'da en fazla kupa kazanan yabancı oyuncu unvanını da elinde bulunduruyor.

Uruguaylı kaleci, sarı-kırmızılı takımda 5 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası, 5 kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşayarak 14 kupa kaldırma başarısı gösterdi.

Bu rekorun önceki sahibi, sarı-kırmızılıların efsane futbolcularından Gheorghe Hagi'ydi. Rumen futbolcu, Galatasaray'da bir UEFA Süper Kupa, bir UEFA Kupası, 4 Süper Lig, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası (Süper Kupa) ve 2 Türkiye Kupası olmak üzere 10 kupa kazanmıştı.

 

Muslera-AA2.jpg
Muslera'nın sakatlığı sonrası sarı-kırmızılı kulübün kalesini Okan Kocuk ile Fatih Öztürk korudu / Fotoğraf: AA

 

Ayağı kırıldı, 7 ay formasından uzak kaldı

Fernando Muslera, geçen sezon yaşadığı ağır sakatlık sonrası uzun süre takımından ayrı kaldı.

2019-20 sezonunda Süper Lig'in 27. haftasında, 14 Haziran 2020'de Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynanan müsabakada ayağı kırılan Uruguaylı kaleci, 7 ayı aşkın süre takımdaki yerini alamadı.

Tecrübeli kaleci, bu sezonun 20. haftasına 20 Ocak'ta Yukatel Denizlispor ile oynanan maçta formasına kavuştu.

Uzun süreli sakatlığının ardından tekrar kaledeki yerini alan Fernando Muslera, başarılı performansını devam ettiriyor.

Galatasaray, Uruguaylı kalecinin dönüşüyle Süper Lig'de oynadığı 7 maçtan da galibiyetle ayrıldı.

Muslera, ligde forma giydiği 7 maçın 4'ünde kalesini gole kapatırken, toplamda ise 3 gol yedi.

Tecrübeli file bekçisi, ligde kalesine gelen 30 şutun 27'sini kurtarma başarısı gösterdi.

 

Independent Türkçe, Goal

DAHA FAZLA HABER OKU