Fernando Muslera, geleceği hakkında konuştu: Galatasaray'da emekli olmamı ve burada çalışmaya devam etmemi istiyorlar

Galatasaray'ın Rizespor ile oynadığı maçta ayağı kırılan Fernando Muslera, sakatlığı ve Galatasaray'daki geleceğiyle ilgili konuştu. Muslera, "Benim burada emekli olmamı ve kulüpte çalışmaya devam etmemi istiyorlar" dedi

Fernando Muslera, Galatasaray'da oynadığı 9 sezonda 5'i Süper Lig olmak üzere 14 kez kupa sevinci yaşadı / Fotoğraf: AA

Galatasaray'ın Süper Lig'in 27. haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynadığı maçta Milan Skoda ile çarpışmasının ardından bacağı kırılan Fernando Muslera, yaşadığı sakatlık, takımdaki geleceği, Uruguay futbolu, Edinson Cavani ve Diego Godin hakkında açıklamalarda bulundu.

Ameliyatının ardından şu an iyi durumda olduğunu dile getiren Muslera, "Alışık olduğum bir durum değil, en kötü bölümü de iyileşme kısmı. Biraz endişeliyim ancak yine de soğukkanlılığımı koruyorum. Doktorların yönlendirmelerini bekliyorum. İnternette bu sürede en çok aradığım konu, beslenme oldu çünkü bu kadar hareketsiz olurken nasıl besleneceğim konusunda gerginlik yaşadım" değerlendirmesinde bulundu.

Maçta bacağına darbe aldığı anda neler olacağını hissettiğini dile getiren Uruguaylı kaleci, o anı şöyle anlattı: 

Bacağım darbe alınca bir anda güçsüzleşti ve o bölgede sıcaklık hissettim. Kırıldığını o anda anladım, doktora da hemen söyledim. Çok fazla çarpışma yaşadım ancak bu farklı hissettirdi. Bana çarpan oyuncu da düşüyordu, çarpma amacı yoktu. Benzer sakatlığı geçiren vatandaşım Brian Lozano ile konuştum, ona da destek oldum. Ne yaşadığını biliyorum, kimsenin bunu yaşamasını istemem. Onun sakatlığı daha da zorlu, kemikleri hareket etmiş.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Galatasaray'da emekli olmamı istiyorlar"

Muslera, bir dönem formasını giydiği Uruguay ekiplerinden Nacional hakkında gelen soruya ve Galatasaray'daki geleceğiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

Nacional'de oynadığım dönemde çok keyif aldım ancak kısa sürdü, daha fazla oynamak isterdim. Gelecekte ne olur göreceğiz, duruma göre değişir. Tekrar Uruguay'da futbol oynar mıyım, bilmiyorum. 10 yıldır Galatasaray'dayım ve bir oyuncunun ötesinde, artık burada bir arkadaşlığım var. Benim burada emekli olmamı ve kulüpte çalışmaya devam etmemi istiyorlar.

Uruguay'da futbolun gün geçtikçe değiştiğini sürekli geliştiğini kaydeden tecrübeli kaleci, "Her şey daha hızlı, daha ileri odaklı. Tanrı'ya şükürler olsun ki Uruguay doğru zamanda doğru oyuncuları buldu. Genç oyuncuların da yeni tempoya uyacak dinamikleri var" yorumunu yaptı.

 

Fernando Muslera - Reuters.jpg
Fernando Muslera, 2011'de Uruguay Milli Takımıyla Copa America şampiyonluğu yaşadı / Fotoğraf: Reuters

 

Cavani ve Godin yorumu 

Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan arkadaşları Inter'de oynayan Diego Godin ve Paris Saint Germain'le sözleşmesi sona eren Edinson Cavani ile ilgili şunları söyledi:

Diego Godin'in Inter'de tam olarak ne yaşadığını bilmiyorum ancak oynamadığı için çok endişeli olduğunu biliyorum. Milli takımda önemli bir oyuncu ve oynaması gerekiyor. Durumunun kısa sürede düzeleceğine eminim. Edinson Cavani ile geleceğini konuşmadım. O çok iyi bir oyuncu ve kısa sürede harika bir takım bulup, kalitesini ve değerini tekrar herkese göstereceğine eminim.

Çaykur Rizespor deplasmanında tibia ve fibula kemikleri kırılan Fernando Muslera, kariyerinin en ciddi sakatlığını yaşamıştı.

Kariyerinde ilk kez sahalardan bu kadar uzun süre uzak kalacak olan Galatasaray tarihinin en fazla forma giyen yabancı futbolcusu Muslera, sarı-kırmızılı kulüpte oynadığı 9 sezonda 5 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası ve 5 kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

 

Independent Türkçe, Sporx

DAHA FAZLA HABER OKU