Osmani'den yeni seçim yasa tasarısına tepki: Adalet ve Kalkınma Partisi'nin üçüncü defa iktidara gelmesinden korkuyorlar

Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani, bazı çevrelerin, hükümetin büyük ortağı Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (PJD) üçüncü defa iktidara gelmesinden endişe ettiğini söyledi

Osmani'nin açıklaması partinin Genel Sekreteri İdrisi ve İnsan Haklarından Sorumlu Devlet Bakanı ve PJD'nin önemli isimlerinden Ramid'in istifalarının ardından geldi / Fotoğraf: Reuters

PJD'nin ülkenin kuzeyindeki Fas kentinde düzenlenen toplantısında konuşan Osmani, bu sene planlanan seçimleri düşünmediklerini ancak buna hazırlandıklarını ve asıl hedeflerinin de seçim öncesi kalan sürede ülkeye hizmet olduğunu belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bazı çevrelerin partiyi hedef aldığını ve çarpıtma kampanyaları yürüttüğünü kaydeden Osmani, "Adalet ve Kalkınma Partisinin üçüncü defa iktidara gelmesinden korkuyorlar. Bu onların uykusunu kaçırıyor" dedi.

Osmani'nin bu açıklamaları, Fas hükümetinin yeni seçim yasa tasarılarını oylamak üzere meclisi olağanüstü toplantıya çağırmasının ardından geldi.

Partide peş peşe istifalar

Öte yandan Başbakan Sadeddin el-Osmani’nin açıklamasında saatler önce Adalet ve Kalkınma Partisi (PJD) Ulusal Konsey Başkanı ve partinin Genel Sekreteri İdris el-Ezemi el-İdrisi görevinden istifa etti. 

İdrisi, Ulusal Konsey üyelerine sunduğu istifa mektubunda, partinin, ilkeleriyle uyuşmayan tavırlar içine girmesi nedeniyle bu kararı aldığını belirtti.

İdrisi, parti içinde yaşananlara daha fazla tahammül edemediği için istifa kararı aldığını kaydetti.   

Adalet ve Kalkınma Partisinin hiç bir zaman seçim odaklı  olmadığını vurgulayan İdrisi, partinin yeni bir yaklaşım geliştirmesi gerektiğini dile getirdi. 

Fas'ta İnsan Haklarından Sorumlu Devlet Bakanı ve PJD'nin önde gelen yöneticilerinden Mustafa er-Ramid de daha önce sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU