İYİ Partili Dervişoğlu: Fezlekeleri görmeden karar verebilmek mümkün değil

Dervişoğlu, fezlekelere ilişkin “Kimse, dokunulmazlık kalkacak ve milletvekillerinin vekilliği düşecek gibi görmesin” dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, TBMM'ye iletilen fezlekelere ilişkin olarak, "Bu fezlekeleri görmeden, içeriğini bilmeden ve onun hukuki değerlerini anlamadan hemen bir karar verebilmek asla mümkün değildir" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a giden Dervişoğlu, Türkiye'de yaşanan problemlere ilişkin yerinde tespitlerde bulunabilmek ve çözüm önerilerini vatandaşlarla hazırlamak amacıyla sivil toplum kuruluşu temsilcilerini ve esnafı ziyaret ettiklerini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İYİ Parti olarak farkımızı hissettirmek, siyasete yeni bir dil kazandırmak ve iki parti arasına sıkışmış bölgeye alternatif parti olmak amacıyla buradayız" diyen Dervişoğlu, vatandaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

TBMM'ye iletilen fezlekelere değinen Dervişoğlu, şunları kaydetti:

Burada grup kararları alınamıyor. Milletvekilleri özgür iradeleriyle oy kullanıyor. Bu, kamuoyunda konuşulduğu ya da varsayıldığı gibi değil. TBMM'de fezlekeler milletvekillerinin hakkındaki isnatlarla ilgili soruşturma ve dava açılmasına izin veren bir soruşturma izni niteliğindedir. Bu fezlekeleri görmeden, içeriğini bilmeden ve onun hukuki değerlerini anlamadan hemen bir karar verebilmek asla mümkün değildir. Kimse, dokunulmazlık kalkacak ve milletvekillerinin vekilliği düşecek gibi görmesin. Bu soruşturma izni benimle ilgili de olabilir başka milletvekili arkadaşımız için de olabilir.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz da fezlekelerin içeriğinin partinin hukukçuları tarafından inceleneceğini ifade etti.

Poyraz, şunları kaydetti:

Bu fezlekelerin hukuk normlarına ne kadar uygun hazırlanıp hazırlanmadığı, ortaya konulan delillerin neler olduğu ve bunlarla ilgili bir eksiklik olup olmadığına ilişkin milletvekillerimiz bilgilendirildikten sonra bu sürece ilişkin el kaldırabilir ya da kaldırmayabilirler. Bu fezlekelerin hepsinin irdelenmesi ve incelenmesi mecburiyeti vardır. Evrensel ve ulusal hukukumuzun da gereği budur. Dolayısıyla bu konuya ilişkin açıklamalarımızı çok net olarak ortaya koyduk. Gelecek fezlekelerin içeriğine ilişkin partimizin hukukçuları, milletvekillerimizi bilgilendirecek. Ondan sonra takdir milletvekillerimizin olacaktır.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU