Erdoğan: Seyahat kısıtlamalarını kaldıran veya hafifleten her yerde, ülkemize yönelik rezervasyonlarda adeta patlama yaşanıyor

Erdoğan, Atlas 1948 – İstanbul Sinema Müzesi Açılış Programı'na katıldı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Seyahat kısıtlamalarını kaldıran veya hafifleten her yerde, ülkemize yönelik rezervasyonlarda adeta patlama yaşanıyor” dedi.

Erdoğan, Atlas 1948 – İstanbul Sinema Müzesi Açılış Programı'na katıldı.

Erdoğan, kültür sanat faaliyetlerinin gerçekleştirildiği mekan sayısını 858'den 4 bin 139'a çıkarırken, etkinlik sayısını ise 34 binden 110 bine yaklaştırdıklarını bildirdi.

“Bu yılın sonunda açmayı planladığımız Atatürk Kültür Merkezi'mizi salgın sebebiyle inşallah önümüzdeki yılın en geç ortasında, İstanbul halkının hizmetine sunacağız” diyen Erdoğan şöyle devam etti:

İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatının son günlerini yaşadığı Mısır Apartmanındaki evini, müzeye dönüştürüyoruz. İnşallah müzeyi de 12 Mart'ta yani İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yılında hizmete açıyoruz. Galataport, 25 milyon ziyaretçi, 7 milyon turist ve 1,5 milyon gemi yolcusu potansiyeliyle dünya çapında bir projedir.İnşallah nisan ayından itibaren Galataport'un faaliyete geçmesini bekliyoruz.

Erdoğan projelere ilişkin konuşurken, “Bir Beyoğlu çocuğu olarak burada doğdum, burada büyüdüm, burada yetiştim ve dolayısıyla heyecan biraz da buradan geliyor” ifadesini kullandı.

Gelecek dönemde kültür meselesini önceliklerin en başına alarak maddi altyapı atılımlarını güçlü bir içerikle de tahkim edeceklerini ifade eden Erdoğan, “Salgın şartlarına rağmen sadece bu yıl 350 bin yolcu taşıyan 200 kruvaziyer gemisi, Galataport'a demirlemek için rezervasyon yaptırmıştır” bilgisini verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU