Çocuk istismarından tutuklu Şağban ikinci kez hakim karşısına çıktı... "Şeyh" Şağban: Bunu pedofili olarak görmüyorum, FETÖfil olarak görüyorum

Uşşaki tarikatının lideri olduğu ileri sürülen Eyyüp Fatih Şağban, müridinin 12 yaşındaki çocuğunu istismar ettiği gerekçesiyle tutuklu bulunuyor

Şağban'ın, Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmada yargılanması devam ediyor / Fotoğraf: Independent Türkçe  

Kendisini Uşşaki tarikatı şeyhi olarak tanıtan ve müridinin 12 yaşındaki çocuğuna istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan "Fatih Nurullah" takma adlı Eyyüp Fatih Şağban, ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında, sanık avukatı 14 kişinin tanık olarak dinlenilmesini talep etti. 

Sanık Şağban'ın avukatı, tanık olarak gösterilen 14 kişinin de olayın yaşandığı dönem aynı evde yaşadığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Savcılık, sanığın tutukluluk halinin devamını talep ederken, mağdur çocuğun ve ailesinin avukatı Sakarya Barosu Başkanı Abdürrahim Burak, sanık avukatının 14 tanık dinletmek istemesinin duruşmayı uzatmayı amaçladığı ifade etti.

Avukat, müvekkilinin kumpas kurbanı olduğunu savundu

Sanık avukatı, Şağban'ın kumpas kurbanı olduğunu iddia etti ve dinletmek istediği tanıkların bu kumpasın şahidi olduklarını ileri sürdü. 

Avukat ayrıca, "Hodri meydan diyoruz. Tüm telefonlara el konulsun, dökümleri çıkartılsın. Kumpas ortaya çıkacak" dedi.

Sanık avukatı, şu ifadeleri kullandı: 

 "Müvekkilimiz Türkiye'nin nadide, mümtaz bir şahsiyetidir. 6 aydır tutukludur. Müvekkilimiz ile çocuğun annesi, babası ve halasının telefon kayıtları dosyaya konulsun, gerçek ortaya çıkacak." 

İstismara uğrayan çocuğu suçladı

"Çocuğun savcılık ve mahkemedeki ifadeleri tutarsız" diyen sanık avukatı, "Ben 12 - 13 yaşında bir çocuk olsam ve tacize uğrasam allak bullak olurum.  Çocuk 2 sene önce de tacize uğradığını tacize uğradığını söylüyor. O zaman niye tekrar dergaha gelmiş, demek ki akıllanmamış" dedi.

Bu sözler üzerine mağdur çocuğun avukatları ile sanık avukatı arasında tartışma yaşandı.

Şağban: "Ben bunu FETÖfili olarak görüyorum"

Davada söz verilen sanık Eyyüp Fatih Şağban, "Bize pedofil denilmiş. Ben bunu pedofili olarak görmüyorum, FETÖfil olarak görüyorum. Kumpasa uğradım" dedi.

Şağban, "Konuşmalarda geçen 70 bin TL lafı, çocuğun annesinin telaffuz ettiği rakamdır. Yapılan keşifte iddiaların gerçekleşmeyeceği ortaya çıkmıştır. Hakkımda sorgusuz sualsiz işlem yapıldı. Herkes böyle bir iftiraya maruz kalabilir. 80 milyon insan tehdit altındadır" şeklinde konuşarak kendini savundu.

Savcılığın tutukluluğun devamı talebine ilişkin beyanda bulunan Şağban, "Yaşımın ileri olması, sağlık sorunlarımın baş göstermesi nedeniyle tutuksuz yargılanmak istiyorum" diye konuştu. 

Vekaletle serbest bırakılması talep edildi

Duruşmaya taleplerin değerlendirilmesi için verilen kısa aradan sonra devam edildi. Mahkeme, sanık avukatının 14 tanık dinlenmesini yönündeki talebi yargılamanın uzamasına yol açacağı gerekçesiyle reddetti. Kararda, bir sonraki duruşmada makul sayıda tanığın hazır edilmesi halinde dinlenebileceğinin belirtildi.

Savcılığın tutukluluğun devamına ilişkin talebine ilişkin beyanında ise, Şağban'ın avukatı müvekkilinin sağlık sorunları yaşadığını ve gerek görülürse kefaletle tutuksuz yargılanmasını istedi.

Şağban'nın tutukluluğuna devam kararı verildi

Mahkeme, sanık Eyyüp Fatih Şağban'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Tutuklu yargılanan Şağban, 28 Mayıs'ta tekrar hakim karşısına çıkacak.

Sanık avukatı, tutukluluk halinin devamına yönelik kararın ardından, "Adil yargılanma yapılmıyor. Taleplerimizden vazgeçiyoruz. Bir an evvel karar verin dosya istinafa gitsin" şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?

Sakarya'nın Akyazı ilçesine bağlı Kuzuluk Mahallesi'nde yaşayan ve Uşşaki tarikatı lideri olduğu ileri sürülen Fatih Nurullah, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Olaydan sonra Nurullah ile mağdur çocuğun babası arasında gerçekleşen görüşmenin kaydı sosyal medya üzerinden kamuoyuna yansımıştı.

Ses kaydında Fatih Nurullah, çocuğa yaptığı istismarı itiraf etmiş ve olayın duyulmaması için babayı ikna etmeye çalışmıştı.

Kızın babası F.A., Fatih Nurullah'tan şikayetçi olunca tarikat üyelerinin saldırısına uğramıştı.

İddianamede Şağban'ın çocuğa zincirleme istismar suçundan 22,5 yıla, hürriyetinden yoksun kılma suçundan 26 yıl 3 aya kadar hapis cezası istenmişti.

Dava dosyasında çocuğun anlattıkları, yakınlarının tanıklıkları, adli tıp raporları yer alıyor.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU