Çocuk istismarından tutuklu Şağban hakim karşısında: Bana kumpas kuruldu; FETÖ'nün uyuyan hücreleri, CIA ve FBI'a bağlı STK'lar devreye girdi

12 yaşındaki çocuğu istismarı suçlamasıyla yargılanan Uşşaki Tarikatı lideri olduğunu iddia edilin Şağban, savunmasında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun siyasi rant elde etmek için mağdur çocuğun ailesinin yanında durduğunu iddia etti

Fatih Nurullah adıyla bilinen Eyyüp Fatih Şağban, çocuk istismarı suçlamasıyla yargılanıyor / Fotoğraf: Twtiter

Fatih Nurullah adıyla bilinen ve Uşşaki Tarikatı lideri olduğu ileri sürülen Eyyüp Fatih Şağban, 12 yaşındaki çocuğu istismar ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanıyor.

Şağban, Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında hakim karşısına çıktı.

Şağban, savunmasına başlamadan önce, avukatı Bülent Önder, duruşmayı takip eden baro temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensuplarının duruşma salonundan çıkarılmasını istedi.

Bu talep oy birliğiyle reddedildi ve Şağban'ın savunması başladı.

"Menemen İsyanı"na benzetti

Aylık gelirinin 8 - 10 bin lira arasında olduğunu belirten Şağban, kendisiyle ilgili kumpas kurulduğunu ve iftira atıldığını ileri sürdü.

"Bu iftira ve kumpas operasyonunun içinde olduğum için necip Türk milletinden ve 40 yıldır içinde bulunduğum tasavvuf camiasından özür dilerim" diyen Şağban, yaşanan olayı 'Menemen İsyanı'na benzetti ve bütün cemaatlerin hedef alındığını savundu. 

FETÖ, CIA, FBI...

Amerikan Temsilciler Meclisi'nde İslami cemaatlerin bitirilmesi kararının alındığını ve bu kararın Donald Trump tarafından onaylandığını, Joe Biden'ın da söylemlerinde yer verdiğini söyleyen Şağban, FETÖ'nün uyuyan hücrelerinini, CIA'a ve FBI'ya bağlı sivil toplum örgütlerinin devreye girerek bu olay nedeniyle basında ve sosyal medyada boy gösterdiğini iddia etti.

"17-25 Aralık'tan önce de tecavüzle itham edildim"

Cemaatinin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde 3 şehit verdiğini söyleyen Şağban, kendisinin tutuklanmasıyla ağır yara aldıklarını ifade ederken, hakkında 17 -25 Aralık öncesinde de tecavüz iddiasının olduğunu ancak 17-25 Aralık'tan sonra bu iddianın takipsizlik kararıyla sonuçlandığını söyledi.

"Kayınvalide gelin çekişmesi oldu"

Şağban, mağdur çocuk Y.A.'nın babası F.A.'yla Sakarya'daki dergahın tesisat işleri için anlaştıklarını, bu anlaşma neticesinde F.A.'nın eşi, çocuklarıyla ve anne babasıyla birlikte dergahta konakladıklarını söyleyerek olayın gelişimini anlatmaya başladı. Bu sırada mağdur çocuğun annesi ve kayınvalidesi arasından çekişme yaşanmaya başladığını iddia eden Şağban, mağdur çocuğun annesi E.A.'nın kayınvalidesi ve kayınbabasını göndererek tarikatın merkezine yerleşmek istediğini söyledi.

"Annesi çocuğu bana teklif etti"

Mağdur çocuğun annesi tarafından kendisine kızıyla evlenmesinin teklif edildiğini ileri süren Şağban, "Bu dediğimin gerçekliğini, keşifte de anlayacağınız gibi o nezih ortamda kalmak, nüfuzumuzdan faydalanmak için, zenginleşmek için şantaj ve iftira ile kötü niyetle kızını bize teklif ederek 'Bunu sana verelim' demiştir. Bu kıza da sorulabilir. 'Olmaz yaşı ufak' desem de ısrarları sürmüş, kendinden menkul rüyalarla 'Çorum'daki bacılar ve ben, genç biriyle nikah yaptığımı gördük' demiştir" dedi. 

Ağlayarak "Türk yargısı kumpasa alet edildi" dedi

"Aslında bu olaylar yaşandığında, bu insanları uzaklaştırmam gerekirdi. Bir taraftan uzun süreli sokağa çıkma yasakları bir taraftan da devam eden iş akitleri, beni güzel bir şekilde ayrılma yoluna itti. Öyle de oldu. Ramazan Bayramı'ndan sonra iş bitiminde güzelce ayrıldık. Sonra çocuksuz başka bir aile getirerek hizmete devam ettik. Yeni aile gelince geri dönme umudunu kaybettiler, bize bu tezgahı düzenlediler" ifadeleriyle savunmasına devam eden Şağban, ortaya çıkan ses kayıtlarıyla ilgili ise şunları söyledi:

Telefona indirdikleri kayıt programıyla kanunsuz bir yola gidip, içeriklerini çarpıtarak beni ve cemaatimi kendi şahsi emelleri için bizi tehdit ve şantajla, haksız zenginleşme arzularına alet ettiler.

Bu sırada ağlamaya başlayan Şağban, "Türk yargısı da bu kumpasa alet edilmiştir" dedi.

"Kızın babası tutuklamayı gerçekleştirdi"

Basında yer alan ses kayıtlarında kullandığı ifadeleri ve yaşadığı paniği "Taciz için değil, ölümle tehdit edildiğim ve mahremiyetim katledildiği için son çırpınışlarımdı" diyerek açıklamaya çalışan Şağban, savunmasına şöyle devam etti:

Kızlarına bir şey yapmadığımı, bekaretini bozmadığımı babasına söylediğimde kendi kafasında kurguladığı pantolonunu indirdin gibi kendi zannınca ifadeler sıralamış, gerek jandarma sorgusunda gerek savcılık ifadelerinde bizim kızlığını bozmadığımızı ama bahsettiği fiilleri kabul ettiğimizi söyleyerek kabul ettirmiş, tutuklamayı gerçekleştirmiştir.

"Canan Kaftancıoğlu siyasi rant için ailenin arkasında duruyor"

Duruşmada, mahkeme heyetinden taleplerini de sıralayan Şağban, olayın basın ayağında yer alan kişiler olduğunu ve bu kişilerin FETÖ iltisakının tespit edilmesini istedi. İstismar suçundan tutuklu olan Şağban, mağdur çocuğun babasının olayın ortaya çıktığı tarihteki telefon görüşmelerini ve Whatsapp mesajlarının incelenmesini de isterken, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun mağdur ailenin yanında durarak siyasi rant elde etmeye çalıştığını ve bunun araştırılmasını talep etti.

Tahliyesini istedi

Duruşma, verilen yemek arasından sonra devam etti.

Sanık ve mağdur avukatlarının soruları ve beyanlarıyla süren duruşmada, mağdur çocuk Y.A. yaşadıklarını anlattı.

Mağdur Y.A., istismarın yalnızca Kuzuluk'taki evde yaşanmadığını belirterek, öncesinde İstanbul Kasımpaşa'daki ve Avcılar'daki dergahta da yaşandığını söyledi.

Yaklaşık 11 saat süren davada, sanık Eyyüp Fatih Şağban'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Ayrıca 21 Aralık'ta istismarın yasandığı Sakarya'nın Akyazı ilçesine bağlı Kuzuluk mahallesindeki dergahts keşif yapılacak.

Bir sonraki duruşma 26 Şubat 2021'de görülecek.

Ne olmuştu?

Sakarya’nın Akyazı ilçesine bağlı Kuzuluk mahallesinde yaşayan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Olaydan sonra Nurullah ile mağdur çocuğun babası arasında gerçekleşen görüşmenin kaydı sosyal medya üzerinden kamuoyuna yansımıştı. Ses kaydında Fatih Nurullah, çocuğa yaptığı istismarı itiraf etmiş ve olayın duyulmaması için babayı ikna etmeye çalışmıştı. Kızın babası F.A., Fatih Nurullah’tan şikayetçi olunca tarikat üyelerinin saldırısına uğramıştı.

İddianamede, 58 yaşındaki Şağban’ın çocuğa zincirleme istismar suçundan 22,5 yıla, hürriyetinden yoksun kılma suçundan 26 yıl 3 aya kadar hapis cezası istenmişti.

Dava dosyasında çocuğun anlattıkları, yakınlarının tanıklıkları, adli tıp raporları yer alıyor.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU