Filipinler'de uyuşturucu baskını fiyaskoya dönüştü: Gizli polisler birbirini vurdu

Yetkililer, karışıklığın nedenini anlamaya çalışıyor

Filipinler'de uyuşturucuya karşı savaşta yargısız infazlar tepkilere yol açıyor (Reuters)

Filipinler'de polisin bir uyuşturucu çetesine düzenlediği baskında yaşanan karmaşa iki polis memurunun ölümüne yol açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ülkenin resmi haber ajansı PNA'ya göre, Quezon City'deki baskında gizli polis ve uyuşturucuyla mücadele kurumu PDEA ajanları yanlışlıkla karşı karşıya geldi. Bir otoparkta baskın düzenleyen gizli polis bir anda karşısında PDEA ajanlarını buldu. Çıkan çatışmada iki polis hayatını kaybederken üç ajan da yaralandı.

Yetkililer, karışıklığın nedenini anlamak amacıyla paralel soruşturmalar başlattı.

PDEA sözcüsü, "Şu anda kesin olan, PDEA ajanlarının yasal bir operasyon için olay yerinde bulunduğu" dedi. Filipinler Ulusal Polisi'nden yapılan açıklamadaysa, "Bu olayın yasadışı uyuşturucu çetelerine karşı verilen mücadelede sürdürülen koordinasyonu değiştirmeyeceği" kaydedildi. Açıklamada, hangi tarafın yaşanan karmaşadan sorumlu olduğunun anlaşılması için iki kurumun ortak bir soruşturma başlatacağı belirtildi.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, iktidara geldiği 2016'dan bu yana uyuşturucu satıcılarına ve kullananlara karşı sert bir politika benimsiyor. Baskınlarda polisin sık sık şiddete başvurması nedeniyle binlerce kişinin hayatını kaybetmesi, insan hakları gruplarının itirazlarına neden oluyor.


Independent Türkçe, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU