Hayat hikayesini "izinsiz" aktaracak yapıma Mike Tyson'dan tepki: Boykot edin

Dijital yayın platformu "Iron Mike" (Demir Mike) isimli 8 bölümlük mini bir dizinin hazırlanacağını duyurmuştu

Tyson, 15 yıl sonra geçen kasımda bir diğer boks efsanesi Roy Jones Jr.'la karşı karşıya gelmek için ringlere dönmüştü (AFP)

Amerikalı eski boksör Mike Tyson, hayatına dair Hulu'nun hazırlığının yapılacağını duyurduğu mini diziye dair boykot çağrısında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yayın platformu, çarşamba Ben, Tonya'nın (I, Tonya) yapımcılarının yazacağı "Iron Mike" (Demir Mike) isimli 8 bölümlük bir dizi hazırlığında olduğunu duyurmuştu. 

Hulu'nun basın açıklamasında, "Dizi spor kültürünün en kutuplaştırıcı figürlerinden biri olan ağır sıklet şampiyonu Mike Tyson'ın ardındaki vahşi, trajik ve tartışmalı hayatını ve kariyerini konu alıyor" ifadeleri yer almıştı.

People'ın haberine göre 54 yaşındaki Tyson, açıklamanın ardından Instagram hesabından tepki gösterdi ve hayatını izinsiz biçimde anlatacak dizinin hazırlık aşamasında olmasının belirtilmesi nedeniyle boykot çağrısı yaptı. 

Ünlü boksör açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Ülkemizdeki toplumsal uyumsuzlukların peşi sıra gelen bu açıklama Hulu'nun kurumsal açgözlülüğünün Tyson'ın hayat hikayesinin duyarsız biçimde kötüye kullanılmasına yol açmasının en iyi örneği. Siyahi Tarihi Ayı (Black History Month) sırasında böylesi bir açıklama yapmak Hulu'nun siyahilerin hikayelerinin haklarına duyduğu saygıdan ziyade para kaygısını doğrulamaktadır. Hollywood özellikle 2020'de yaşananlardan sonra siyahi deneyimlere daha duyarlı olmalı.

 

 

Tyson, 1987'den 1990'a kadar dünyanın namağlup ağır sıklet şampiyonuydu.

 

Independent Türkçe, People

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU