CHP'li Canan Kaftancıoğlu TIME'a konuştu: Cezaevinden daha güçlü çıkacağım

Haberde Kaftancıoğlu için "Ülkedeki dışlanmış kesimin yanında olan solcu seküler bir kadın" ifadesi kullanıldı

Time dergisi Canan Kaftancıoğlu ile ilgili kapsamlı bir analiz-haber yayınladı. 

Kaftancıoğlu için "CHP’nin tutucu kesimleriyle mücadele etmekten korkmayan ve ülkedeki dışlanmış kesimin yanında olan solcu seküler bir kadın" ifadelerinin kullanıldığı haberde Kaftancıoğlu’nun Erdoğan’ın hedefinde olduğu ileri sürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Seçimlerden aylar sonra Kaftancıoğlu’nun "terör propagandası yapmak ve Cumhurbaşkanı’na hakaret" suçlarından neredeyse 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığının hatırlatıldığı haberde bu durum, "Türk yargısının Erdoğan'ın kişisel güç aracı haline geldiğine kanıt" şeklinde yorumlandı.

Kaftancıoğlu kendine açılan davadan kısa süre içinde tutuklanacağını düşündüğünü, cezaevine girmesi durumunda ise "daha güçlü çıkacağını" söyledi.

"Erdoğan AKP'si ekonomik sıkıntılara katkıda bulunuyor"

Kaftancıoğlu açıklamalarında ayrıca şunları da kaydetti:

Erdoğan AKP'si, yandaşları kayırmaya yönelik faaliyetleri ve yolsuzlukları ile, İstanbul halkının şu anda karşı karşıya olduğu ekonomik sıkıntılara katkıda bulunuyor. Kaynaklar ve vergiler topluma harcanmıyor, hükümet kendi yakınları için büyük meblağlar harcıyor.

"Y ve Z Kuşağına erişim anahtarı"

TIME’da yer alan haberde "Siyasi rakipleri hapsetmenin, bir diktatörün oyun kitabının en önemli bileşenlerinden biri olduğu" değerlendirmesi yapılarak şu ifadeler yer aldı:

Rusya'daki Aleksey Navalni ve Beyaz Rusya'daki Maria Kolesnikova gibi Kaftancıoğlu da Türk muhalefetinin, Türkiye'nin geleneksel kimlik politikasına ebeveynlerinden daha az bağlı olan genç Y ve Z Kuşağına erişim anahtarıdır.

Kaftancıoğlu'na verilen cezalar

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 Eylül 2019 tarihinde yaptığı karar duruşmasında Canan Kaftancıoğlu'nu, sosyal medya paylaşımları nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret", “terör örgütü propagandası yapmak", “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik", “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini", "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama" suçlarından hapis cezasına çarptırmıştı. 2020'de Kaftancıoğlu'na verilen 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası onandı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU