Zengin'den "çıplak arama" tartışmalarına ilişkin açıklama: Terör örgütünün bir eylemine itiraz ettim, konu o yüzden büyüdü

Son günlerdeki "çıplak arama" tartışmalarıyla ilgili Zengin, "Ben münhasır bir konu için Uşak için, münhasır bir isim için konuştum" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

AK Parti'li kadınlara ve siyasetine saldırılar olduğunu öne süren Zengin, Uşak cezaevinde "çıplak arama" yapıldığı iddialarıyla ilgili kullandığı sözlerine ilişkin, “Ben münhasır bir konu için Uşak için, münhasır bir isim için konuştum. Uşak’ta böyle bir olay yaşanmamıştır. Onlar da biliyorlar böyle bir olay yaşanmadığını. Fakat onlar bilerek ve isteyerek, AK Parti aleyhine kampanya başlattılar" ifadelerini kullandı.

"Bir terör örgütünün yaptıkları kampanyanın parçası haline geldiklerini düşünüyorum" ifadelerini kullanan Zengin, konuya ilişkin yetkililerle görüştüğünü ve Uşak'ta böyle bir olayın yaşanmadığını savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zengin ayrıca, "Ben binlerce kadının hayattaki mücadelesine destek verdim. Başörtülü bir kadın olarak benim özel bir hassasiyetim var, ben kendim meseleyi anlamadan nasıl 'olmamış' diye itiraz edebilirim ki” ifadelerini kullandı.

Zengin, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Burada yapılmak istenen, Türkiye’de 15 Temmuz’dan sonra tamamen onlara yapılan operasyonların üstünü örtmek, yeniden yapılanmalarıyla alakalı konunun deşifre edilmesini örtbas etmek. Konunun özü bu. Terör örgütünün yapmaya çalıştığı bir eyleme itiraz ediyorum, o yüzden bu kadar büyüdü. Benim söylediğim şey sonuna kadar gerçektir ve sadece ve sadece Uşak'la ilgili meseledir.

Çıplak arama düzenlemesinin değişmesinin söz konusu olup olmadığı sorusu üzerine Zengin şu cevabı verdi:

Bu soruyu bugün cevaplamak istemem. Bunu, bu tartışmayla beraber tartışıyor olsaydık tamam ama bu gerçek mesele değil ki. Benim itirazım olan şey Uşak’tır, olmayan bir şey üzerinden kampanya yapmaktır. Tartışmak istedikleri şey buysa tartışalım ama konu bu değil. Konu, bana 'yok' dediğim için yapılanlardır. O soruyu gerçek zemininde, gerçek yerinde tartışalım. Ben bu olaydaki kadar çok kampanya yapıldığını görmedim. Bu konu hiçbir zaman bu kadar yanlış zeminde bir yalan üzerinden konuşulmadı. Amaç yeni bir düzenleme yapılmaksa başka insanları suçlamadan ve terör örgütlerini alet etmeden yapmak lazım.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU