Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmen ataması daha yapacağız

Eğitimde yaptıklarını yatırımları da dile getiren Erdoğan, "Son 18 yılda hazırlanan bütçelerde "aslan payı" Milli Eğitim'e ayırdık" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen "Ankara Valiliği Eğitim Tesisleri Toplu Açılış Töreni"nde açıklamalarda bulundu.

Bugün gerçekleşen açılış töreniyle 326 eğitim/ öğretim tesisinin Ankara'nın hizmetine sunulduğunu ifade eden Erdoğan, "Depreme dayanıksız olan 1116 derslikli 88 okulu yıkarak yerlerine yeni okullar yaptık. 184 okulumuz daha Ankara'da tekli eğitime geçecektir. Şehrimizde tekli eğitim yapan okulların oranı yüzde 95'e yükselecektir" dedi.

"20 bin öğretmen ataması daha yapacağız"

Son 18 yılda hazırlanan bütçelerde "aslan payının" eğitime ayrıldığını vurgulayan Erdoğan şöyle devam etti:

2021'de oran 147 milyar liraya yükseldi.18 yıl önce resmi ve özel dahil okul ve kurum sayımız 50 bin 872 iken bugün bu sayı 87 bin 640'a çıktı. Kadro tahsislerinde en büyük payı eğitim ve öğretime ayırıyoruz. 693 bin öğretmenin atamasını gerçekleştirdik. 

Erdoğan ayrıca, ileriki aylarda 20 bin öğretmen atamasının daha yapılacağını duyurdu.

"Kılık kıyafetten müfredata kadar tek tipçi zihniyet hakimdi"

Eğitimde yaptıklarını yatırımları da dile getiren Erdoğan, bu alanda altyapı ile birlikte "bakıç açısının" da değiştirildiğini söyledi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Bizden önce Türk eğitim-öğretim sistemi öğrencileri formatlamak üzerine kuruluydu. Kılık kıyafetten müfredata kadar tek tipçi zihniyet hakimdi. Eğitim-öğretim sistemimizi de bu jakoben bakış açısından kurtarmaya çalıştık. 8 yıllık kesintisiz dayatmaya son vererek 4+4+4 ile zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık. Seçmeli dersler oluşturduk.

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU